13. december 2018
Odsherreds Museum har udstillingen »Det skider vi på« på programmet.  PR-foto
Odsherreds Museum har udstillingen »Det skider vi på« på programmet. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udstilling om lokummer og etagevask

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstilling om lokummer og etagevask
Odsherred - 19. juni 2017 kl. 16:56
Af Niels Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag den 27. juni klokken 15 er der åbning af udstillingen »Det skider vi på« på Odsherreds Museum, Annebjerg Stræde 1 ved Nykøbing.

arrow Læs også: En ordentlig salut åbnede lokums-udstilling

- »Det skider vi på« er en udstilling om lokummer og etagevask, før wellness-baderummet blev standard. Det handler om personlig hygiejne, dengang badeværelser med indlagt vand og vandskyllende toiletter ikke var alment udbredt, fortæller Eskil Vagn Olsen, direktør for Museum Vestsjælland, og fortsætter:

- Det er en udstilling uden berøringsangst. Vi viser, at der også stod natpotter i stuen og i soveværelset, og vi fortæller i tekst, fotos og med originale genstande om dengang, da toiletbesøg og personlig hygiejne ikke var en privat foreteelse bag lukket og låset dør, som det er nu på de flestes private badeværelser og offentlige toiletter. Det var dengang, da wellness var et ugentligt bad i zinkbadekarret på køkkengulvet, hårvask foregik i håndvasken. Den daglige vask indbefattede vand i hovedet og vask af arme op til albuen. Tandbørsten var til deling mellem flere i familien. Håndvask efter toiletbesøg var ikke almindeligt, og mange steder var det slet ikke muligt.

Udstillingen kører frem til den 29. oktober.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk