20. oktober 2021
Det nyudnævnte erhvervsudvalg i Odsherrd Kommune havde fra start alene mænd som medlemmer. Det laver Venstre nu om på, ved at udpege Hanne Pigonska som afløser for Helge Fredslund. Foto: Per Christensen
Det nyudnævnte erhvervsudvalg i Odsherrd Kommune havde fra start alene mænd som medlemmer. Det laver Venstre nu om på, ved at udpege Hanne Pigonska som afløser for Helge Fredslund. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udnævnte kun mænd til erhvervsudvalg: V, det var en fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udnævnte kun mænd til erhvervsudvalg: V, det var en fejl
Odsherred - 29. januar 2021 kl. 14:34
Af Martin Hoffmann Kønig

»Det havde vi ikke skænket en tanke, men det er en klokkeklar fejl.«

Så klart lyder budskabet fra Venstres gruppeformand, Niels Nicolaisen, i Odsherred Kommunes byråd, efter, at politikerne på den seneste byrådsmøde sagde ja til de 12 medlemmer, der skal sidde i kommunens nyoprettede erhvervskoordineringsudvalg.

Problemet var, at både de seks medlemmer byrådet udpegede og de seks medlemmer Odsherred Erhvervsfrum har udnævnt alle er mænd, og det fik Socialdemokraten Gitte Hededam til på byrådsmødet at undre sig.

Hun opfordrede til, at man fremover får tænkt større kønslighed ind i centrale kommune udvalg, og det giver Venstres gruppeformand hende helt ret i.

»Det er et cadeau til Gitte, for før hun gjorde opmærksom på det. Jeg må bare indrømme, at vi ikke havde tænkt over det, før Gitte råbte op. Vi har i Venstres byrådsgruppe to fuldt ud kvalificerede kvindelige medlemmer, og nu har vi så valgt at Hanne Pigonska afløser Helge Fredslund, for det er ikke rimeligt at der kun sidder mænd i udvalget. Det er en fejl som vi tager på vores kappe, og jeg håber, at også Odsherred Erhvervsforum vil se på om ikke de også kan finde kvindelige medlemmer. Hanne Pigonska har i mange år drevet selvstændig virksomhed og er dermed fldt kvalificeret til opgaven,« siger han.

Gitte Hededam er glædeligt overraket over Venstres reaktion, og så slår hun fast, at det her også skal ses som en opsang til kvidnelige politikere, der også selv har et ansvar for at melde sig, når der skal vælges medlemmer til politiske poster.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk