27. januar 2021
Kadetterne skal som led i uddannelsen også prøve kræfter med røgdykkerudstyr. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Kadetterne skal som led i uddannelsen også prøve kræfter med røgdykkerudstyr. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udfordrede unge lærer at slukke ildebrande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udfordrede unge lærer at slukke ildebrande
Odsherred - 03. december 2020 kl. 20:17
Af Helene Nielsen

Hvert år er der 12 elever fra Odsherreds skoler, som gennemgår seks måneders træning som brandkadetter med lokale brandmænd som instruktører. Pladserne er eftertragtede, men i år er der flere end tidligere, som har søgt om at komme i betragtning til den særprægede hobby.

- Vi har fået 32 ansøgninger, men skal kun bruge 12, så vi skal altså udvælge dem, som vil passe bedst ind i vores hold ti, som begynder først i det nye år, fortæller Laura Marie Trudsø, som arbejder i Odsherred Kommunes Familieafdeling, og er koordinator fra brandkadetterne.

Kadetterne får på det halve år et grundigt indblik i hvad det vil sige, at være brandmand. De lærer at slukke ildebrand, men skal også lære at gå på stiger, rulle slanger ud, førstehjælp og en masse andre ting, som en brandmand skal kunne. Det er instruktører fra Vestsjællands Brandvæsen, som underviser kadetterne på Nykøbing Brandstation hver onsdag fra klokken 13 til klokken 17.

- Brandkadetterne kan søge fra 6. klasse, og vi udvælger gerne en del af dem, som har noget med i bagagen. Det vil sige elever, som måske har diagnoser og er udfordret i hverdagen. Elever som trænger til et løft, fordi de måske ikke shiner så meget i skolen. Nogen af dem har et kæmpe ønske om at blive brandmænd. Andre har bare brug for et boost i hverdagen, siger Laura Marie Trudsø.

I år er der flere piger, end sædvanligt, som har søgt om en plads på kadetholdet.

- Det betyder, at vi får 50 procent piger med på hold 10, men det er vist en udvikling man ser i hele landet, at flere kvinder gerne vil være brandmænd, siger Laura Marie Trudsø.

I næste uge skal Laura Marie Trudsø sammen med den beredskabsfaglige projektleder, Henrik Jørgensen, ud på skolerne og have mini-jobsamtaler med de mange ansøgere.

- Vi ser altid frem til at komme i gang med et nyt hold. Hold 9 blev desværre lidt coronaramt, fordi de begyndte på kurset umiddelbart inden Danmark lukkede ned. Derfor begynder det nye hold med restriktioner og brug af håndsprit og mundbind og med maks tre kadetter til hver instruktør, siger Laura Marie Trudsø.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk