12. august 2020
Turistchef i Odsherred, Hans-Jørgen Olsen, kan se tilbage på et fremragende år for turismen. Tyskere på besøg i lavsæsonerne booster overnatningsprocenten med 11 procent.  Foto: Per Christensen
Turistchef i Odsherred, Hans-Jørgen Olsen, kan se tilbage på et fremragende år for turismen. Tyskere på besøg i lavsæsonerne booster overnatningsprocenten med 11 procent. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tyske turister sørger for boom i lavsæsonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyske turister sørger for boom i lavsæsonen
Odsherred - 12. december 2019 kl. 15:24
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

2019 bliver et rigtigt godt år for turismen i Odsherred. Især tyske par på besøg i ydersæsonen slår igennem, blandt andet på baggrund af øget markedsføring i Tyskland, siger turistchef Hans-Jørgen Olsen.

- Sammen med Vestsjælland, Sydsjælland og Lolland-Falster lavede en kampagne i Tyskland med henblik på at få voksne par til at komme til Sjælland udenfor sæsonen, og det kan aflæses i tallene, siger turistchefen.

Et eksempel er uge 41, hvor der var solgt lige så meget som efterårsferieugen i uge 42.

- Vi måtte ind og kigge om det kunne passe. Og vi kunne se, at vi udelukkende havde tyskere i uge 41. Det har vi aldrig prøvet før, uddyber han.

Der er VisitDenmark, der har offentliggjort overnatningstallene for årets første 10 måneder. Her kan Odsherred fremvise en stigning på godt 11 procent i antallet af kommercielle overnatninger - altså overnatninger på hotel, camping, lejet feriehus og lystbådehavne. På landsplan er der ifølge VisitDenmark en stigning på 3,9 procent.

Bag procenttallene ligger en vækst på cirka 50.000 flere overnatninger på de ti måneder, alene i oktober var antallet af overnatninger øget med 25 procent. Den øgede tilstrømning af turister med behov for tag eller telt over hovedet har genereret en meromsætning i området i størrelsesordenen 30 - 40 millioner kr.

Den samlede fremgang skyldes især en markant vækst i udlejning af feriehuse, og her er det værd at bemærke at de tyske overnatninger alene er steget med hele 16 procent.

- I og med at væksten er kommet udenfor sæsonen, altså i foråret og efteråret, hvor der er ledig kapacitet, har vi kunnet klare efterspørgslen. Og det er jo helt i tråd med det vi gerne har villet, men nu kan se et reelt boost, siger turistchefen.

Ifølge Hans-Jørgen Olsen vil tallene ikke rykke sig mærkbart i årets sidste to måneder, og han forudser derfor at Odsherred kan slutte med en fremgang på de 11 procent.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk