27. maj 2020
En fusion med VisitVestsjælland vil give flere kræfter til at løfte større udviklingsopgaver i forhold til turismen, vurderer turistchef i Odsherred, Hans Jørgen Olsen.Foto: Per Christensen
En fusion med VisitVestsjælland vil give flere kræfter til at løfte større udviklingsopgaver i forhold til turismen, vurderer turistchef i Odsherred, Hans Jørgen Olsen.Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Turistchef: Fusion gør os stærkere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turistchef: Fusion gør os stærkere
Opdateret 18. februar 2019 kl. 15:37
Odsherred - 16. februar 2019 kl. 08:13
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det danske system for turisme er under forandring - også i Odsherred, hvor VisitOdsherred er på vej ind i et fælles turistfællesskab med Kalundborg, Slagelse og Sorø. Folketinget har i nye love for området fastsat nye retningslinjer for strukturen og økonomien og ønsker større og færre destinationsselskaber. Derfor har VisitOdsherred været nød til at se sig om efter legekammerater.

- Hvis vi ville have del i den statslige pulje på 40 millioner kroner årligt til turistfremmende indsatser i de nye destinationer. Man kan kun søge de midler, hvis man lever op til kravet om at være flere kommuner. Så vi kunne godt have fortsat som hidtil, men det ville have haft konsekvenser, og vi ville være endt i en form for 2. division, siger turistchef i VisitOdsherred, Hans-Jørgen Olsen.

Han oplyser, at man i den indledende fase havde forskellige sonderinger med både VisitFjordlandet (Roskilde, Lejre, Frederikssund og Holbæk) og med Nordsjælland, men er endt med at anbefale et samarbejde med VisitVestsjælland.

Odsherred har meget at byde ind med i et fælles destinationsselskab, vurderer turistchefen.

- Odsherred har en styrker på for eksempel ferieturisme, sommerhuse etc. Der er vi jo klart er de største. Til gengæld har Slagelse eksempelvis en større procentdel af erhvervsturismer, eksempelvis i form af konferencehoteller, uddyber Hans-Jørgen Olsen.

Økonomiudvalget i Odsherred behandler sagen på mødet i næste uge, og her er forventningen, at der lander en politisk blåstempling, så fusionsarbejdet kan fortsætte.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk