23. februar 2020
Hallen med de to store olie-kedler på Nykøbing Sj. Varmeværk bruges til rave-musik til festivalen Modlys lørdag den 15. januar. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Hallen med de to store olie-kedler på Nykøbing Sj. Varmeværk bruges til rave-musik til festivalen Modlys lørdag den 15. januar. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tryk på kedelerne: Dampende rave-musik på varmeværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tryk på kedelerne: Dampende rave-musik på varmeværk
Odsherred - 24. januar 2020 kl. 14:45
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De to kæmpestore olie-kedler med rør og motorer på Nykøbing Sj. Varmeværk på Billesvej 8 i Nykøbing Sjælland har ikke været i brug i et stykke tid efter overgangen til naturgas og solvarme, men til købstadens lysfestival »Modlys«, lørdag den 15. februar, åbner varmeværket kedel-hallen for alternativ brug.

En lyd- og lys-installation, inspireret af 1990'ernes rave, hvor gæsterne bombarderes med lyd, lys-effekter, farver, teater-røg og skygger i industrihallen med virkelig højt til loftet.

Teater & Lysteknik står for arrangementet »The Turbo Techno Turbine Experience« i samarbejde med lydmager og -kunstner DJ Rene Kim, Nykøbing Sj. Varmeværk og Radio Odsherred.

- Man dumper indenfor og oplever musikken, lyset og teater-røgen i kedel-hallen og går så - efter lidt tid - videre ud til de andre spændende oplevelser på lysfestivalen, siger Maj-Britt Kjerrumgaard fra Nykøbing Sj. Varmeværk.

Michael »Østerz« Christiansen fra Teater & Lysteknik fortæller, at publikum kommer til at opleve elektronisk musik fra fortiden, nutiden og fremtiden, i et industrielt stroboskop- og damp-inferno, drevet af et overproportioneret lydanlæg.

1990'er rave-musikken favnede elektroniske genrer som trance, dance, techno, ambient og house, kombineret med vilde, farverige lysshows.

Ligesom hippie-kulturen i 1960'erne var rave-kulturen forbundet med det eksotiske, alternative, oldgammelt stammepræg og spiritualitet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk