25. november 2020
Det er de sidste 25 trin på toppen af Esterhøj, som er ældst, og giver de største komplikationer. Foto: Marianne Nielsen
Det er de sidste 25 trin på toppen af Esterhøj, som er ældst, og giver de største komplikationer. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trappen med de 25 fredede trin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trappen med de 25 fredede trin
Odsherred - 30. oktober 2020 kl. 15:37
Af Helene Nielsen

De første 25 trin fra stenen og ned, får vi nok aldrig lov til at skifte, siger Benjamin Dyre, som er natursagsbehandler og miljøplanlægger i Odsherred Kommune.

Han står for kommunens vedligehold af oldtidsminder, og derfor er det også ham, som har haft kontakten med Høve Bylaug i sagen om udskiftningen af trappen på Esterhøj.

- Det er på flere områder en kompliceret sag. For det første er højen privatejet af Hjemmeværnsgården i Høve, som også er med i bylauget. De har i princippet ejendomsretten over højen. Fordi trappen strækker sig op ad en gravhøj, er den øverste del af trappens trin fredet gennem Kulturarvstyrelsen. Kommunen har selvfølgelig også en interesse i, at trappen fungerer, siger han.

Trappen er faktisk delvist udskiftet af flere omgange. Blandt andet ved etablering af Højderygstien tilbage i 2015.

- Nye trin skal være bygget af bæredygtigt træ, som er dyrt. Jernbanesveller, som dem man lagde som trin for 100 år siden må ikke længere bruges, selv om de har holdt i 100 år, siger Benjamin Dyre.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk