16. januar 2019
Politikerne mener, at der er nok helårsboliger på havnen i Nykøbing. Man vil hellere have hotellejligheder. Foto: Peter Andersen
Politikerne mener, at der er nok helårsboliger på havnen i Nykøbing. Man vil hellere have hotellejligheder. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trækker sig fra boligprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trækker sig fra boligprojekt
Odsherred - 10. august 2018 kl. 12:56
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Kommunen har solgt mig en vare, den ikke kan levere! Nu har jeg mistet interessen for projektet.

Preben Breilø, Solvogn Invest ApS, har købt et stykke jord på Nykøbing Havn. Sælgeren var Odsherred Kommune, og planen var at opføre otte lejligheder.

Men Odsherred Kommune har haft lokalplanen og et tillæg til denne til juridisk eftersyn, da de to dokumenter ikke stemmer helt overens. Og nu vil politikerne lave lokalplanen om, så der kan opføres hotellejligheder på området. Og her er det så, at Preben Breilø står af.

- Da jeg i sin tid blev indkaldt til et indledende møde med kommunen, fik jeg at vide, at der alene måtte opføres boliger til helårsbeboelse, og at det ikke måtte være til andet formål. Med den definition, kommunen har på hotellejligheder, så skal vi op i tre etager på grund af, at der skal etableres en parkeringsplads pr. 50 kvadratmeter bebyggede areal, og så bliver projektet slet ikke rentabelt, siger Preben Breilø og fortsætter:

- Der skal ifølge kommunen også være en fælles reception og en madsal. Men ingen med forstanden i behold drømmer om at bygge sådan noget i Nykøbing.

Sagen skal behandles i miljø- og klimaudvalget i næste uge.

Preben Breilø forventer, at der vil komme naboklager til Planklagenævnet, hvis politikerne ændrer i lokalplanen. Han vil tale med sin advokat om sit næste skridt, som måske bliver en erstatningssag mod kommunen og en klage til Statsforvaltningen over den kommunale sagsbehandling.

Borgmester Thomas Adelskov (S) ærgrer sig over forløbet. Men han understreger samtidig, at Preben Breilø hele tiden har kendt til det politiske ønske om, at der skal opføres hotel eller hotellejligheder på området.

- Lokalplanen talte om hotellejligheder og et senere tillæg talte om, at der skulle være helårsboliger. Økonomiudvalget drøftede det, og der var enighed om, at der er helårsboliger nok på havnen. Men ideen om at have hotellejligheder giver god mening. Der stod nogle meget præcise betingelser i udbudsmaterialet, så det bør ikke komme bag på ham, at vi ønsker hotellejligheder. Nu ændrer vi i lokalplanen, så man kan bygge hotellejligheder, siger Thomas Adelskov, som er parat til at drøfte med økonomiudvalget, om man skal købe området tilbage, hvis Preben Breilø ikke vil bygge hotellejligheder.

- Det er brandærgerligt, at vi ikke hav- de den rigtige rådgivning på i forhold til lokalplanen, da vi traf beslutningen i økonomiudvalget. Til gengæld mener jeg ikke, at der er nogen tvivl om, hvad det er, vi har solgt til, siger Adelskov.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk