26. september 2020
Rasmus Horn Langhoff (S) stiller spørgsmål til transportminister Ole Birk Olesen i sagen om implementeringen af flere langsomme IC2-tog.
gallery icon

Se billedserie

Rasmus Horn Langhoff (S) stiller spørgsmål til transportminister Ole Birk Olesen i sagen om implementeringen af flere langsomme IC2-tog.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tog-forringelser ender på ministerens bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tog-forringelser ender på ministerens bord
Odsherred - 08. november 2018 kl. 16:24
Af Marianne Nielsen

Sagen om Movias planlagte forringelser på Odsherredsbanen, bør have transportministeren Ole Birk Olesens (LA) opmærksomhed. Det mener S-politiker i folketinget, Rasmus Horn-Langhoff, som nu stiller spørgsmål til ministeren i sagen.

arrow Læs også: S-politiker: Trafikplaner er togtyveri ved højlys dag

- Det er en helt forkert beslutning de har truffet. Jeg er meget uenig med den, og jeg vil modarbejde den med alt hvad jeg kan og vil tage fat i ministeren og gøre ham opmærksom på problemet, siger han til Nordvestnyt og kalder det en stor fejl af Movia, at fjerne de hurtigere LINT41-tog og erstatte dem med langsomme IC2-tog, siger han.

LINT41-togene skal servicere strækningen Køge-Roskilde, som Movia overtager driften af til december næste år.

Rasmus Horn Langhoff vil gerne vide om transportministeren på linje med Movia vurderer, »at det er hensigtsmæssigt, at erstatte Odsherredsbanens nyere og hurtigere LINT-tog med de gamle og langsomme IC2-tog for at kunne servicere Roskilde-Køge-strækningen« og om ministeren mener, at den strategi skaber et land i balance.

- Jeg mener, at det er komplet uacceptabelt, at pille ved ting, der er enormt velfungerende, som pendlerne er glade for og som der er store fremtidsperspektiver i, nemlig at man kunne lave en direkte forbindelse til København, fortsætter folketingspolitikeren.

Borgmester Thomas Adelskov (S) har i forlængelse af Nordvestnyts afdækning af Movias planer, bedt om et møde med trafikselskabets direktør, Dorthe Nørh Pedersen for at få en forklaring.

Movia skal også forklare sig overfor Region Sjællands udvalg for trafik, infrastruktur og miljø, som ved seneste møde i oktober, følte sig snigløbet af trafikselskabet, der orienterede om planerne.

arrow Sjællændere smides ud af Movia: Frygt for massakre på tog og bus
24. januar 2019 kl. 10:48 Opdateret: kl. 10:52
arrow Regeringen vil slå trafikselskaber i hovedstaden sammen til et: HOT
22. januar 2019 kl. 08:02 Opdateret: kl. 08:30
arrow S-profil: Ministerens svar bekræfter kæmpe fejl
18. januar 2019 kl. 15:57 Opdateret: kl. 11:25
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk