7. juni 2020
Kurt Foged Nielsen, købmand i Rørvig siden 1991 og derfor mest kendt som »Kurt Købmand«,  undrer sig over, at nogle, primært ældre, ikke forstår budskabet om, at kun én person fra hver husstand kan handle i butikken. Foto: Torben Andersen
gallery icon

Se billedserie

Kurt Foged Nielsen, købmand i Rørvig siden 1991 og derfor mest kendt som »Kurt Købmand«, undrer sig over, at nogle, primært ældre, ikke forstår budskabet om, at kun én person fra hver husstand kan handle i butikken. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To købmænd som passer på de ansatte og kunderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To købmænd som passer på de ansatte og kunderne
Odsherred - 09. april 2020 kl. 14:02
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis du gerne vil købe dine dagligvarer i en butik, hvor der bliver reageret, hvis kunderne trodser henstillingerne om kun at handle én ad gangen pr. husstand - ja, så vil Spar i Rørvig og Ordrup-Købmanden være oplagte muligheder.

Avisens udsendte så skærtorsdag middag, hvordan købmændene Bent Kristensen i Ordrup og Kurt Foged Nielsen i Rørvig hilste og var nærværende overfor kunderne i butiksarealet.

- Det er min opgave at gå rundt og gøre opmærksom på, at man kun kan være her én ad gangen fra hver husstand. Det går fint i langt de fleste tilfælde. Det er blevet bedre i løbet af de sidste uger. Jeg vil tro, at vi nu kun har fem procent af kunderne, som ikke af sig selv efterlever kravet, selv om vi jo skilter med det, siger Bent Kristensen, som overtog købmandsbutikken, hvor der er klare afmærkninger, for et år siden.

- Vi har haft en betydelig stigning i omsætningen i år, siger Bent Kristensen.

Kurt Foged Nielsen fortæller, at der har været forrygende gang i butikshandlen i de sidste 14 dage.

- Men der er desværre også skår i glæden. Selv om vi har sat store skilte op foran butikken, så er der alligevel nogle, som ikke respekterer henstillingen om én handlende pr. husstand, og vi bliver derfor nødt til at være efter dem. Vi fortæller venligt, at en eller flere af dem må forlade butikken. De fleste forstår det godt, men der er enkelte, som bliver fornærmede og går deres vej, siger Kurt Foged Nielsen, som fortsætter:

- Det er mig en gåde, at voksne mennesker kan blive så sure, at de bare går. De unge forstår budskabet, men der er åbenbart nogle ældre, som ikke kan forstå, at man ikke må handle sammen. Det drejer sig jo ikke mindst om sikkerheden for de ansatte og de andre kunder, siger Kurt Foged Nielsen, som har været købmand i Rørvig siden 1991.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk