17. februar 2019
Tilsynsrapport rettede for otte måneder siden en sønderlemmende kritik af patientsikkerheden på to bosteder. Først nu får politikerne kendskab til sagen, men der er fortsat forvirring om påbuddene, som blandt andet handlede  om at sikre forsvarlig medicinhåndtering.
Tilsynsrapport rettede for otte måneder siden en sønderlemmende kritik af patientsikkerheden på to bosteder. Først nu får politikerne kendskab til sagen, men der er fortsat forvirring om påbuddene, som blandt andet handlede om at sikre forsvarlig medicinhåndtering.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tilsynsrapport: Alvorlig fare for patientsikkerhed på to bosteder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilsynsrapport: Alvorlig fare for patientsikkerhed på to bosteder
Odsherred - 13. august 2018 kl. 15:06
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Journaliseringen var mangelfuld, og der var tre forskellige medicinlister, som gav »en betydelig risiko for fejlmedicinering og dermed en risiko for patientsikkerheden«. Der manglende oversigter over patienters sygdomme, og der manglede desuden beskrivelser af patientbehandlingen. Der var ingen dokumentation for indhentet samtykke fra patienterne. Personalet fulgte heller ikke den skriftlige instruks for medicinhåndtering.

Styrelsen for Patientsikkerhed gav i januar 2018 en række påbud til bostederne Grønnehaven og Sirius i Nykøbing efter ovenstående kritik, som blev formuleret i en tilsynsrapport.

Påbuddene handlede om at sikre forsvarlig medicinhåndtering, sikre tilstrækkelig journalføring og udarbejde og implementere en række instrukser om blandt andet behandling og sundhedsfaglig dokumentation.

Men først nu får offentligheden kendskab til den kritikken fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det sker som en orienteringssag i Odsherred Kommunes social- og sundhedsudvalget, som mødes onsdag eftermiddag.

Formanden, Arne Mikkelsen (SF), har ikke tidligere hørt om påbuddene.

- Det er helt uacceptabelt, at det er nødvendigt at skride til påbud. Men jeg ved ikke, om påbuddene er efterlevet, og det ønsker jeg at få at vide på mødet, siger Arne Mikkelsen, som også ærgrer sig over, at tilsynsrapporten fra Styrelsen for Patientsikkerhed ikke ved vedhæftet som bilag.

Af sagsfremstillingen fremgår det, at kommunen i mellemtiden har ansat nye afdelingsledere på henholdsvis Siriusparken og Grønnehaven.

Der er desuden ansat en sygeplejerske, som har det sygeplejefaglige ansvar for plejeforløbene for beboerne på bosteder.

Medicinlisterne er efterfølgende blevet ensrettet.

Arne Mikkelsen (SF) er ikke tilfreds med sagen.

- Men en del af manglerne kan formentlig forklares ved, at der har været nogle ledelsesmæssige huller, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk