8. maj 2021
Socialtilsyn svarer nu på, hvorfor den 23-årige Daniel Børsting Skødsbæk ikke kan få lov til at blive boende på bostedet Taarnborg ved Hønsinge.
Socialtilsyn svarer nu på, hvorfor den 23-årige Daniel Børsting Skødsbæk ikke kan få lov til at blive boende på bostedet Taarnborg ved Hønsinge.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tilsyn: Kommune og bosted var informeret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilsyn: Kommune og bosted var informeret
Odsherred - 17. oktober 2020 kl. 12:52
Af Helene Nielsen

- Som socialtilsyn har vi ikke truffet beslutning eller afgørelse om, at den pågældende borger ikke kan blive boende på bostedet, skriver afdelingsleder Inge Sewerin fra Socialtilsyn Øst i en mail til Nordvestnyt.

Svaret kommer som svar på en række spørgsmål om den 23-årige Daniel Børsting Skødsbæk, som har diagnosen infantil autist, og som fra den 1. november ikke længere kan blive på det bosted ved Hønsinge, som han ellers er meget glad for at bo på.

Sagen blev omtalt i Nordvestnyt onsdag i denne uge.

Daniels mor Tanja Vels har af bostedet Taarnborg fået oplyst, at det var Socialtilsyn Øst, som har forlangt, at den 23-årige ikke kan blive boende på stedet, fordi han ikke er inden for den målgruppe, som bostedet er godkendt til.

Inge Sewerin oplyser, at sagsgangen i den slags sager er, at socialtilsynet i første omgang gør tilbuddet opmærksom på, hvis en borger er indskrevet uden for målgruppen, og desuden kontakter handlekommunen. Det vil i Daniel Skødsbæk Børstings tilfælde sige Odsherred Kommune.

De målgrupper, som tilbuddet er godkendt til, bliver offentliggjort på tilbuddets profil på Tilbuds­portalen, som alle har adgang til. Den visiterende kommune har derfor kendskab til blandt andet tilbuddets godkendte målgrupper, inden den visiterer en borger til tilbuddet.

Socialtilsynet har en forventning om, at tilbuddet overholder dets godkendelse, herunder ikke indskriver borgere, der er uden for den godkendte målgruppe.

- Både bostedet og handlekommunen er klar over, at borgeren er fejlvisiteret, da tilbuddet ikke er godkendt til autismespektrum forstyrrelser, skriver Inge Sewerin.

Siden april 2020 har Socialtilsyn Øst været i løbende dialog med bostedet.

- Vi har drøftet muligheden for at søge en væsentlig ændring af deres godkendelse i forhold til en ændring af deres målgruppe og antal pladser. En ændring af tilbuddets målgruppe ville blandt andet kræve, at tilbuddet sørger for kompetenceudvikling af personalet, så det kan varetage borgere med autismespektrum forstyrrelser, skriver Inge Sewerin.

Hun oplyser også, at bostedet Taarnborg er blevet informeret om, hvilke krav der ville være, hvis det skulle kunne godkendes til borgere med autisme.

- Tilbuddet har på baggrund af disse drøftelser med os tilkendegivet, at det ikke ønsker en generel godkendelse til autismespektrum forstyrrelser, hvorfor det har trukket ansøgningen vedrørende ændring af målgrupper tilbage og opsagt den konkrete borger, skriver Inge Sewerin.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk