7. maj 2021
Den snart 90-årige Svend Jensen måtte ud og købe sig en ny bil, da hans kørekort først udløber i 2032. - Så længe kunne min gamle bil nok ikke holde, siger Svend Jensen. Foto: Helene Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Den snart 90-årige Svend Jensen måtte ud og købe sig en ny bil, da hans kørekort først udløber i 2032. - Så længe kunne min gamle bil nok ikke holde, siger Svend Jensen. Foto: Helene Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tillykke med de 90 år: Må køre bil til 2032

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tillykke med de 90 år: Må køre bil til 2032
Odsherred - 17. april 2021 kl. 13:27
Af Helene Nielsen

Da Svend Jensen for nogle år siden skulle have sit kørekort fornyet, blev det udstedt med udløbsdato i 2032.

- Så længe kunne min gamle bil nok ikke holde. Så jeg gik op til Ford i Nykøbing og spurgte, om jeg kunne købe en Jaguar. Det kunne jeg ikke. Men de havde en Ford Puma. Så den købte jeg, siger Svend Jensen og griner, mens han giver den store bil et venligt klap.

Når man ringer på døren hos Svend Jensen, får man uvilkårligt lyst til at spørge efter hans far. For den unge mand, der lukker op, ligner på ingen måde en mand, som kan fejre sin 90-års fødselsdag på mandag den 19. april.

En ægte Amagerdreng

- Det kniber lidt med bentøjet, men den her er god nok, siger han, og banker pegefingeren mod sin pande.

Trods mere end 50 år i Rørvig holder han også fast i sin gamle fødeø Amager og ikke mindst i fødebyen Maglebylille, som blev jævnet med jorden i 1960'erne, da Kastrup Lufthavn skulle udvides.

- Jeg husker den 9. april 1940, hvor tyske flyvemaskiner landede på en dengang lille Kastrup flyveplads, som var en del af Maglebylille. Der boede cirka 2000 tyskere i barakker i Maglebylille. Som dreng var det spændende. Tyskerne havde rundt om Maglebylille tre kanonstillinger for at beskytte lufthavnen. Når de engelske fly kom ind om aftenen, sad vi udenfor og kunne følge med, når de engelske fly blev beskudt ud over Øresund. Men tyskerne i Maglebylille var almindelige tyskere - flinke og rare, fortæller Svend Jensen.

Hurra for den blå husar

I 1945 kom Svend Jensen i lære som købmand, og i 1950 var han udlært. 1952 kom han ind som husar ved Gardehusarregimentet i Næs­tved, og det blev en festlig tid med et særligt kammeratskab.

- Det er en tid, jeg aldrig glemmer. Jeg er stadig med i husarforeningen, og der er da nogle enkelte tilbage fra min årgang, siger han.

Samme år blev han gift med Lizzie, og i 1953 kom datteren Birgit til verden.

Svend Jensen arbejdede i mange år som indkøbschef for Q8, og her var han, til han i 1989 blev pensionist.

- Med en god pension og bil, understreger han.

Sommerhusgrund til 6500 kroner

Med sin kone havde han i 1966 købt en sommerhusgrund i Rørvig.

- Jeg syntes godt nok, det var langt fra Amager, men den kostede kun 6500 kroner, husker han.

I 1969 blev der bygget hus på grunden, og så blev ferier og weekender brugt i Rørvig.

- Dengang var der kommunekontor, telefoncentral, fire købmænd, cykelsmed med Tage Bager, ismejeri, slagter, grøntbutik, krostue, to frisører og så »Den Runde« med underholdning. Alt sammen i Rørvig, husker Svend Jensen.

Statist i Morten Korch-film

I 1989 flyttede han med sin kone permanent til Rørvig. Livet som pensionist er ikke gået stille af. Igennem årene har Svend Jensen indgået som statist i et væld af spillefilm.

- Jeg har været med i Morten Korch-film, Krøniken, Langt fra Las Vegas og nogle af Zentropas film. Jeg har spillet sammen med store skuespillere - Ghita Nørby og Fritz Helmuth. Det var altid skægt at være med, siger Svend Jensen.

Da Svend Jensen mistede sin kone Lizzie i 2007, gav han sommerhuset til sine børn og købte i 2015 et helårshus på Møllebakkevej i Rørvig - 400 meter fra sommerhuset, hvor datteren Birgit i dag bor hele året med sin mand.

- Jeg klarer mig selv herhjemme. Jeg har en god veninde, Lizzie, og jeg kender alle i Rørvig, siger han.

Fødselsdagen skal fejres med børn, børnebørn og oldebørn i Sognegården i Rørvig senere på måneden

- Vi bliver godt og vel 40. Så nu krydser vi lige fingre for, at coronaen ikke lukker den ned, siger Svend Jensen.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk