13. maj 2021
Odsherred Kommune udfører kontroller af, om virksomheder, som har vundet udbudskonkurrencer, lever op til de sociale klausuler. Foto: Preben Moth
Odsherred Kommune udfører kontroller af, om virksomheder, som har vundet udbudskonkurrencer, lever op til de sociale klausuler. Foto: Preben Moth
Foto: Preben Moth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tilfredshed med kontroller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilfredshed med kontroller
Odsherred - 22. april 2021 kl. 21:25
Af Torben Andersen

Virksomheder, som vinder udbudskonkurrencer for Odsherred Kommune, skal leve op til en række sociale krav, blandt andet vedrørende lærlinge. Og økonomiudvalget ønskede tilbage i 2019 en strammere kontrol af, om virksomheder nu også levede op til disse krav.

Forleden fik økonomiudvalget en orientering om den kommunale kontrol med de sociale klausuler.

I 2020 gennemførte administrationen tre kontroller ved nogle byggeprojekter. Her skulle entreprenørerne indsende blandt andet kopier af lærlinges uddannelsesaftaler og af lønsedler.

Embedsmændenes tjek viste, at alt var, som det skulle være.

Borgmester Thomas Adelskov (S) oplyser, at økonomiudvalget generelt er tilfreds med de kommunale kontroller af de sociale klausuler. Udvalget diskuterede også, hvordan man kan kontrollere nemmere ved hjælp af nogle elektroniske robotsøgninger.

Thomas Adelskov vurderer, at de berørte virksomhederne anerkender kommunens behov for at kontrollere dem på udvalgte områder.

- Flere og flere virksomheder bliver i dag mødt med en forventning om, at de tager socialt ansvar. De virksomheder, vi har i Odsherred, som måske ikke havde prøvet kontrollerne, står måske nu bedre, når de møder de samme krav andre steder fra. Det er meget bredt ud i dag, og Odsherred Kommune var nogle af de første, som indførte sociale klausuler, siger han.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk