25. februar 2021
Til sommer vil kanalerne på Lammefjorden være en meter dybere. Det sikrer dyrkning af jorden på havbunden i de næste 100 år. Foto: Marianne Nielsen
Til sommer vil kanalerne på Lammefjorden være en meter dybere. Det sikrer dyrkning af jorden på havbunden i de næste 100 år. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Til sommer er Lammefjorden sikret 100 år mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til sommer er Lammefjorden sikret 100 år mere
Odsherred - 19. januar 2021 kl. 11:15
Af Marianne Nielsen

Til sommer kan bestyrelsesformand for Lammefjordens Dige- og Pumpelaug, Ole Nielsen og driftsleder på Audebo Pumpestation, Henrik Madsen, drage et lettelsens suk.

arrow Læs også: Lammefjordskanaler skal være dybere

Til den tid skulle de - om alt går vel - kunne se på Lammefjordskanalerne og vide, at dyrkningen af dyndjorden er sikret de næste hundrede år.

På nuværende tidspunkt er et sted mellem 80 og 90 procent af kanalerne blevet omkring en meter dybere end de var for et par år siden, men dybning af hver eneste centimeter Lammefjordskanal tager sin tid, og er da også stødt på udfordringer undervejs, men nu kan de to se en ende på projektet.

- Det bliver da en lettelse, for både Henrik og jeg har langt mange, mange timer i det her projekt. Vi glæder os til det er slut, siger Ole Nielsen om projektet, der blev skitseret første gang tilbage i 2009.

Han fortæller samtidig, at man undervejs med dybningen af kanalerne, har haft problemer med at bunden af de udgravede kanaler poppede op igen, så man flere steder har måttet grave endnu dybere end den planlagte ene meter og derefter lægge et lag af ler, der er noget tungere end dyndjorden.

- Det er enormt tidskrævende og omkostningstungt, så det hele har både taget længere tid, og det er også blevet dyrere end beregnet, siger Ole Nielsen.

Hele projektet til omkring 20 millioner kroner indbefatter også etableringen af en ny moderne pumpestation i Fårevejle, som skal aflaste den gamle i Audebo, så den kan holdes kørende nogle år endnu inden den skal opgraderes. For hver meter, der graves, løber der mere vand til den nye pumpestation.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk