23. september 2020
Vibehus har tildigere fungeret som modtagecenter for uledsagede flygtningebørn, men skal fremover samle fem vidensorganisatiioner under samme tag i Annebergparken. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Vibehus har tildigere fungeret som modtagecenter for uledsagede flygtningebørn, men skal fremover samle fem vidensorganisatiioner under samme tag i Annebergparken. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere flygtningecenter bliver til et videnshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere flygtningecenter bliver til et videnshus
Odsherred - 30. juni 2020 kl. 06:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Annebergparken er et nyt bofællesskab ved at etablere sig i et tidligere center for uledsagede flygtningebørn.

Det er Dansk Videnscenter for Tang og Det Vilde Spinderi med fondsstøtte i ryggen nu er på vej ind i Vibehus med flyttekasserne.

Det oplyser mæcen og bygningens ejer i Annebergparken Gitte Klausen i en pressemeddelelse, hvor hun dog også skriver, at man endnu ikke er i mål med den fulde finansieringen af videncentret for tang.

»I første omgang skal der etableres et advisory board samt udarbejdes en plan for organisering og finansiering af videnscentret. Centeret skal desuden tilbyde offentlig adgang til oplevelser og læring om tang og fungere som et supplement til Geoparkens øvrige attraktioner«, skriver hun.

Tang-centret og spinderiet bliver ikke alene i bygningen. Nationalt Center for Lokale Fødevarer, Geopark Odsherreds undervisningstilbud MinGeopark og Slowfood.

»De fem organisationer arbejder alle med formidling og bæredygtig brug af naturen omkring os - såvel jord som fjord - og der vil derfor være stor synergi i, at de kommer under samme tag. Med centret får vi skabt et bredt vidensmiljø - samlet omkring råvarerne - og dér, hvor den egentlige innovation finder sted«, uddyber Gitte Klausen i pressemeddelelsen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk