22. november 2017
Peter Carlsen har taget afsæt i sit eget ansigt i værket »Djævel«. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Peter Carlsen har taget afsæt i sit eget ansigt i værket »Djævel«. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tegningen som levende kunst-udtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tegningen som levende kunst-udtryk
Odsherred - 15. august 2017 kl. 16:57
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Maleren Peter Carlsen er kendt for sine satiriske, revsende, selvironiske malerier, hvor han oftest selv optræder, blandt andet som figuren Villy.

Han har portrætteret blandt andre tidligere statsminister Anker Jørgensen - et portræt, der kan ses på Frederiksborg Slot.

På den kommende udstilling »Den levende streg« i Pakhuset i Nykøbing Sjælland er Carlsen med som én af 13 tegnere fra hele landet, og på ferniseringsdagen lørdag den 19. august vil gæsterne kunne opleve ham tegne, som man har set det i »Kunstquizzen« på DRK. Dog er det ved ferniseringen live-tegning på den store, hvide endevæg i udstillingslokalet.

Bagefter følger teaterleder Simon Vagn Jensen - ikke med tegning med med oplæsning fra Siri Hustvedts »Den levende hånd«.

Undervejs i udstillingsperioden frem til 9. september vil også Steen Bundgaard og Rasa D. Olesen bidrage med tegninger på den store væg. Udstillerne er - ud over de tre nævnte - Anne Gyrite Schütt, Steen Bundgaard, Ulrik Stenshøj, Gunnar Nielsen, Steen Malberg, Annemarie Jepsen, Rasa D. Olesen, Karin Lykke Groth, Anne-Marie Steen Petersen, Mette Wille, Peder Stougaard og Alice Faber.

- Det er udstillingens mål at vise tegningens mangfoldighed i streg og fortælling, fortæller Alice Faber, der arrangerer sammen med Steen Bundgaard og Annemarie Jepsen.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk