21. september 2021
Den erfarne vognmand Jørn Michael Knudsen er fra mandag ansat som chauffør hos Bo?s Taxi, som har tilladelse til at køre overalt. Foto: Torben Andersen
gallery icon

Se billedserie

Den erfarne vognmand Jørn Michael Knudsen er fra mandag ansat som chauffør hos Bo?s Taxi, som har tilladelse til at køre overalt. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Taxier er populære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taxier er populære
Odsherred - 29. juli 2021 kl. 10:01
Af Torben Andersen

Bo's Taxi i Asnæs havde indtil sidste år kun tilladelse til at køre i Holbæk Kommune.

- Men vi hørte jo meget om, at det var svært at få taxa i Odsherred, og da lovgivningen samtidig var blevet lavet om, så søgte vi om at få vores eget landsdækkende kørselskontor. Den fik vi af Trafikstyrelsen, akkurat som de store selskaber. Det betyder, at vi nu må køre i hele landet, siger Karina Højvang, chauffør, koordinator og samboende med Bo Toftegaard, som gennem mange år har drevet selskabet. Beslutningen betød øget travlhed. For et år siden havde Bo's Taxi tre biler, og nu er bil nummer seks ankommet.

- Der har været rigtig, rigtig meget efterspørgsel efter taxi-kørsel i Odsherred, konstaterer Karina Højvang.

Den sjette bil skal fra på mandag køres af en yderst erfaren chauffør. Det bliver nemlig Jørn Michael Knudsen, som gennem seks år har haft en taxi i Højby, der skal sidde bag rattet i den flotte Mercedes.

- Jeg har en gammel tilladelse, som ville løbe ud om to år. Min bil stod også for at skulle skiftes, så der skulle ske noget. Og da Karina ringede og spurgte mig, så traf jeg beslutningen efter at have talt med min kone, siger Jørn Michael Knudsen, som i øvrigt også kørte taxi i 28 år i Nykøbing, inden han fik sin egen vogn i Højby.

- Dengang var der en taxi i hver en by, mindes han.

Det er ikke mindst kørsler til og fra sommerhusene, som er populære lige nu.

- Det kom noget bag på os, at der var et så stort behov. Vi har slet ikke haft nogen ledig kapacitet, og vi håber, at den sjette bil giver lidt luft, siger Karina Højvang, som oplyser, at firmaet nu 10 har fuldtidsansatte og tre afløsere. Alle chaufførerne taler dansk og bærer uniform.

- Vi har mange kunder, der skal til eller fra Købehavn, nogle skal til Fyn, og vi har lige hentet en pakke i Rotterdam. Der er på den måde ingen grænser for, hvor vi kan køre, siger Karina Højvang, som understreger, at det altid er en meget god idé at planlægge og bestille i forvejen, når man skal bruge en taxi i Odsherred.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk