18. juni 2019
Tang er en fast bestanddel af strandlivet i Odsherred.  Og det må ikke bare fjernes helt.
Tang er en fast bestanddel af strandlivet i Odsherred. Og det må ikke bare fjernes helt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tang på strandene - også i 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tang på strandene - også i 2019
Odsherred - 11. februar 2019 kl. 10:09
Af Torben Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Klager over tangen på stranden er ved at være en fast bestanddel af den lokale sommer. Sådan var det også i den rekordlange sommer 2018. Forleden holdt miljø- og klimaudvalget i Odsherred et temamøde om emnet.

- Vi havde i 2018 nogle voldsomme mængder tang, ikke mindst i Sejerøbugten. Men som vores embedsfolk fortalte, så er det næsten lige så svært at forudsige, hvor meget sne, der kommer til næste år, som hvor meget tang der kommer til sommer, siger udvalgsformand Paw Pedersen (DF), som fortsætter:

- I sommers var der en episode, der viser, hvor hurtigt situationen skifter, når vi taler om tang. Én fredag havde kommunen fjernet mange, mange tons tang, men næste dag fik den igen klager over, at der lå tang på stranden. Nogle steder var det simpelthen en ulige kamp med al den tang.

Embedsmændene havde også oplevet at få tang-klager én dag, og når de så kom ud til stranden næste dag for at tage billeder, så var tangen forsvundet. Paw Pedersen præciserer, at kommunen ikke må fjerne al tangen. Det ville i øvrigt også skade klitterne, som får en vis beskyttelse af tangen.

- Vi forsøger at fjerne tangen fra 12 strande, så der bliver 100 meter uden tang. Det koster penge at fjerne tangen og komme af med den, og da sommeren var så lang i 2018, var der ikke penge til at leve op til alle forventninger, siger Paw Pedersen, som oplyser, at embedsmændene overvejer, om tangen - som nogle kommuner gør - kan placeres i havet et andet sted. Nu køres det ud på landmænds marker.

- Det skal både gavne miljøet og være en økonomisk gevinst, men det er svært at få det hele til at hænge sammen, siger formanden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk