23. juni 2021
Børnehaven Spil?Oppen i Asnæs er ramt af flere tilfælde af coronasmitte. Foto: Marianne Nielsen
Børnehaven Spil?Oppen i Asnæs er ramt af flere tilfælde af coronasmitte. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syv ansatte smittet i børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv ansatte smittet i børnehave
Odsherred - 11. maj 2021 kl. 10:58
Af Marianne Nielsen

Syv medarbejdere og 1 barn har positive PCR-test efter sidste uges udbrud på dagtilbuddet SpilOp'en. Sådan lyder status på smitteudbruddet i børnehaven, der ligger i Asnæs.

»Alt afhængigt af hvor hurtigt de kan komme tilbage,og om vi kan skaffe afløsere, så vil de mange hjemsendte medarbejdere påvirke muligheden for en fuld genåbning på mandag. Givet den ekstraordinære situation kan det derfor blive nødvendigt at dimensionere SpilOp'en i næste uge«, lyder det i en opdatering til byrådet fra centerchef i børn, unge og famile, Ane Stallknecht mandag aften.

Administrationen arbejder nu med forskellige modeller for dimensionering. Alle modeller har det til fælles, at der gøres alt, hvad der er muligt, for at tage hensyn til de børn og forældre, der har det største behov, fortsat kan være i børnehaven.

Der er ligeledes taget kontakt med alle forældre, som er blevet bedt om at melde pasningsbehovet ind i uge 20. Der er deadline onsdag kl. 12, hvorefter administrationen kan træffe en beslutning.

Det er Odsherred Byråd, der helt ekstraordinært kan godkende at fravige pasningsgarantien. Det bygger på Nødprocedurebekendtgørelsen samt Børne- og Undervisningsministeriets vejledning om handlinger ved iværksættelse af dimensionering på dagtilbud under Børne- og Undervisningsministeriets område.

Borgmester Thomas Adelskov (S) vurderer pt. ikke, at det bliver nødvendigt at samle byrådet ekstraordinært for at blåstemple en beslutning.

- Hvis det ikke er noget der kan besluttes alene af kriseberedskabet, vil det være muligt at jeg træffer en formandsbeslutning, alternativt indkalder børne- og uddannelsesudvalget til at træffe beslutningen, men lad os nu se om det kommer dertil, vurderer han.

Første tilfælde af Covid-smitte blev opdaget 6. maj, da en enkelt ansat testede positiv ved en lyntest.

I samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed blev et større antal børn og medarbejdere hjemsendt som nære kontakter. Driften kunne derfor ikke opretholdes og er nu lukket frem til mandag den 17. maj.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk