16. juni 2021
Knud Skriver, Nykøbing Rørvig Jazz Festival, glæder sig over, at festivalen nu kan gøre comeback. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Knud Skriver, Nykøbing Rørvig Jazz Festival, glæder sig over, at festivalen nu kan gøre comeback. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Først aflyst, så genåbnet: Vi har det helt fint med et comeback

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først aflyst, så genåbnet: Vi har det helt fint med et comeback
Opdateret 08. juli 2020 kl. 18:51
Odsherred - 07. juli 2020 kl. 20:33
Af Stefan Andreasen

I april blev Nykøbing Rørvig Jazz Festival aflyst på grund af corona og forsamlingsforbud; nu er festivalen alligevel på banen 23.-25, juli i en let reduceret form og kun i Nykøbing Sjælland, efter at der er lempet på forsamlings-reglerne.

- Vi har kontinuerligt holdt øje, og da forsamlingsforbuddet blev lempet til 100 personer fra juli og afstandskravet også blev lempet, var der alligevel mulighed for at lave festival, siger Knud Skriver fra Nykøbing Rørvig Jazz Festival.

Sammen med Kulturhus Pakhuset i Nykøbing Sjælland har festivalen etableret en udendørs-scene, hvor der nu arrangeres koncerter.

- Vi aflyste festivalen, fordi der var gode sundheds-grunde til det, men nu har vi det helt fint med at gøre comeback, når restriktionerne er lempet, og det alligevel kan lade sig gøre, siger Knud Skriver.

På programmet på udendørs-scenen er blandt andre den amerikanske, dansk bosatte, syngende bassist Kristin Corb med sin trio med Magnus Hjort og Snorre Kirk fredag den 24. juli.

- Der er ikke ret mange syngende kontra-bassister, så det er et spændende set-up, siger Knud Skriver.

Nykøbing Rørvig Jazz Festival åbnes torsdag den 23. juli på den nye udendørsscene ved Pakhuset med den danske altsaxofonist Oilly Wallace og hans kvartet.

- Det er et helt ungt og stærkt hold, samlet omkring Oilly Wallace. Hvert år forsøger vi at have mindst én koncert med de dygtige unge jazz-musikere, siger festivallederen.

Torsdag er der også koncert med »The Locals« - lokale jazz-musikere - i Lokalkompagniet i Algade i Nykøbing Sjælland.

Fredag den 24. juli er der børnejazz med Jeppe & Jazzhyænerne på Pakhusets ude-scene - anført af tv-vært Jeppe Vig Find fra »Sommersummarum«.

Lørdagens koncert med tenorsaxofonist Jan Harbecks kvartet var planlagt som lørdagsjazz, men hægtes nu på programmet for Nykøbing Rørvig Jazz Festival.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk