19. oktober 2021
Drabet på en medarbejder på opholdsstedet Ørbækskilde har fået SF i Odsherred til at kræve skærpede krav til kommunen, før de visiterer borgere til private opholdssteder.
Drabet på en medarbejder på opholdsstedet Ørbækskilde har fået SF i Odsherred til at kræve skærpede krav til kommunen, før de visiterer borgere til private opholdssteder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sympati for forslag, men sendte det i udvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sympati for forslag, men sendte det i udvalg
Odsherred - 23. februar 2021 kl. 20:28
Af Martin Hoffmann Kønig

Enhedslisten og SF vil have ordnede arbejdsforhold på de bo- og opholdssteder, som Odsherred Kommune visiterer borgere til.

Derfor stillede de på tirsdagens byrådsmøde forslag om, at kommunen kun må visitere borgere til steder med overenskomst eller overenskomstlignende forhold for de ansatte, og SFs Arne Mikkelsen gjorde det klart, at for ham handler forslaget om at sikre den danske model med reguleret løn og arbejdstidsforhold, og om at sikre at forholdene på opholdsstederne som minimum er lige så gode som gældende overenskomster.

Socialdemokratiets gruppeformand, der samtidig er formand for 3F Holbæk-Odsherred, Allan Andersen, gjorde det klart, at han bakker op om den danske model, men ikke nødvendigvis om forslaget, som han ellers havde sympati for.

Ifølge Allan Andersen kommer hensynet for borgeren først, og han mente, at forslaget skulle sendes i udvalg.

»Jeg synes det er en uskik at komme med en sag af denne karakter i byrådet, uden at den har været behandlet i de relevante udvalg,« sagde han.

Allan Andersen bad derfor om, at forslaget forblev ubehandlet i byrådet, men i stedet sendt til behandling i social- og forebyggelsesudvalget og børne- og uddannelsesudvalget, hvilket et enigt byråd besluttede.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk