19. januar 2020
Mange af beboerne i Vig har været på banen med protester, for at få byrådet til at annullere lokalplanen, der giver mulighed for biogasanlæg i Vig.
Mange af beboerne i Vig har været på banen med protester, for at få byrådet til at annullere lokalplanen, der giver mulighed for biogasanlæg i Vig.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svinedyrt at komme af med biogapplaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svinedyrt at komme af med biogapplaner
Odsherred - 23. august 2019 kl. 13:54
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man skal kunne stole på de lokalplaner som politikerne beslutter i Odsherred Kommune, og derfor bliver der ingen ændringer i forhold til planerne om at opføre et biogasanlæg i Vig.

Det slår borgmester Thomas Adelskov (S) fast. På byrådsmødet den 25.juni lovede han byrådet, at få udarbejdet et notat til beskrivelse af de erstatningsmæssige konsekvenser, hvis et flertal af politikerne alligevel skulle pusle med planer om at annullere den lokalplan, som et enigt byråd vedtog den 27.juni 2017.

Ifølge notatet, som er udarbejdet af kommunens chefjurist, vil Odsherred Kommune uden diskussion være erstatningspligtig, hvis lokalplanen annulleres.

Til gengæld er selve erstatningsniveauet noget mere usikkert, for ifølge juristen, er det selskskabet bag biogasplanerne, Veolia og de to oprindelige ejere, der skal dokumentere deres tab.

Juristen slår dog fast, at i et omfattende projekt som biogasprojektet, er det hans opfattelse, at et eventuelt erstatningskrav vil være i millionklassen, i værste fald et to-cifret millionkrav, og det får borgmester Thomas Adelskov (S), til at slå fast, at der ikke bliver tale om at ændre lokalplanen.

»Selvom vi ikke har fået lavet sammenligninger med tidligere sager, så vil det uden tvivl blive særdeles dyrt, hvis vi annullerede lokalplanen, og så er det allervigtigste det fuldstændig uholdbare i, hvis man ikke kan stole på at Odsherred Kommune ikke bare løber fra de aftaler vi laver, for det kan man,« siger han til Nordvestnyt.

Ifølge juristens notat, så vil lokalplanen kun kunne ændres uden erstatningspligt, hvis man kan dokumentere en risiko for omfattende miljøskade, og relevante poster i en erstatningsopgørelse beskriver han som udgifter til miljørapport, arkæologiske undersøgelser, konsulentudgifter samt erhvervelse af selve arealet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk