18. november 2019
Det er svært at få kuglerne til at trille i den rigtige retning med bunker af tørret græs på banerne.
gallery icon

Se billedserie

Det er svært at få kuglerne til at trille i den rigtige retning med bunker af tørret græs på banerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svært at finde et krolfhul i en høstak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svært at finde et krolfhul i en høstak
Odsherred - 25. juni 2019 kl. 17:30
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er mandag formiddag, og på krolfbanerne ved Hørve Kirke svinges køllerne som altid. Denne dag er der dog også enkelte eder blandt kommentarerne.

- Hvorfor pokker hopper kuglen den vej, kommer det fra en ellers nydelig kvinde, som netop har slået til en orange kugle i græsset.

Krolf er en blanding mellem golf og kroket, På banerne i Hørve er det primært seniorer, der spiller, og klubbens medlemmer er svært utilfredse med, at det kommunale område, hvor de 12 baner for syv-otte år siden blev anlagt af Odsherred Kommune, ikke længere klippes regelmæssigt.

- Det var ikke blevet klippet i en måned. Så klippede kommunen det, men uden at fjerne græsset, med det resultat, at vi dårligt kunne finde banerne og hullerne, som vi skal ud og sætte skilte ved, før vi kan spille. Hvis det skal være på den måde, så bliver vi nok nødt til at nedlægge klubben. Vi går op i det her, og vil udvikle vores spilleteknik. Det går ikke på sådan en bane, fortæller Leif Davidsen, som er formand for Hørve Krolfklub.

De 16 medlemmer mødes hver mandag, hvor der så også er tid til lidt kaffe og kage under det store egetræ i pausen.

Denne mandag er det dog lidt svært at få kugler til at ryge i den rigtige retning, fordi de mange bunker af tørret græs, fungerer som uønskede forhindringer på banerne.

- Det ligner mere en høstak end en græsplæne, siger Lis Ibsen, som står og kigger på. Hun blev opereret i foden for nylig og går derfor med krykker.

- Jeg kunne sagtens spille med, men jeg tør ikke bevæge mig rundt på den her mark uden krykkerne, fortæller hun.

Det undrer flere af klubbens medlemmer, at to andre nærliggende kommunale græsarealer står grønne og forholdsvis nyklippede - uden hø.

- Et af vores medlemmer har forsøgt at klippe lidt med en lille græsslåmaskine, så vi i det mindste kunne se banerne. Men nu tror de vel, at vi gør det hver gang, siger Leif Davidsen.

Han har fra Odsherred Kommune fået besked om, at man har sat klippelængden på kommunale græsarealer op, og banerne derfor bliver klippet lidt sjældnere.

Nordvestnyt har forelagt problemerne med krolfbanerne i Hørve for Odsherred Kommune og formand for miljø- og klimaudvalget, Paw Pedersen (DF), som har lovet at se på sagen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk