16. oktober 2019
Den sultestrejkende miljøaktivist Fabian Vennekilde kan opleves på Miljødag i Vig.
Den sultestrejkende miljøaktivist Fabian Vennekilde kan opleves på Miljødag i Vig.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sultestrejkende aktivist til miljødag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sultestrejkende aktivist til miljødag
Odsherred - 12. maj 2019 kl. 10:40
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved Klimadagen i Vig den 18. maj kan man blandt mange andre foredragsholdere møde Fabian Vennekilde. Han beskriver sig selv som en vred ung mand - og lige nu er han også meget sulten. Da Lars Løkke udskrev folketingsvalget gik han i sultestrejke, og strejken fortsætter frem til valgdagen den 5. juni.

- Jeg gør det for at få trykket politikerne på maven, og vise dem, at det godt kan være de er ligeglade med klimaet, men det er vi eddermaneme ikke, siger Fabian Vennekilde.

Han er uddannet kok, og har i flere år levet af den mad, han finder, når han skralder i supermarkeders containere. I begyndelsen gjorde han det for at spare penge, men i dag er det for sin egen samvittigheds skyld - og for samfundets.

- Der er fattige børn i Danmark, og hver dag smides der tonsvis af mad ud. Det er en skandale, siger han.

Han satser på at være frisk nok til klimadagen i Vig, selv om han lige nu lever udelukkende af te og vand.

- Hvis jeg ikke er for svag til den tid, kunne jeg da også godt finde på at kigge forbi nogle lokale supermarkeders containere, og se, hvor meget man gør for at bekæmpe madspild i Odsherred, siger han.

Foruden den berømte skralde-blogger kan man på miljødagen også møde lokale foredragsholdere, som kommer med deres bud på, hvordan man kæmper for et bedre miljø. Odsherred Kommune sætter fokus på FNs verdensmål med fokus på bæredygtigt forbrug og produktion som led i den landsdækkende kampagne »Danmark for målene«. Blandt andet med »guld fra genbrugsstationen«, ligesom der også vil være både et tøjbyttemarked og et plantebyttemarked.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk