3. december 2020
Mols-Liniens hurtigfærger skaber bølger, men rederiet hævder, at de intet ulovligt gør. Foto: Mik
Mols-Liniens hurtigfærger skaber bølger, men rederiet hævder, at de intet ulovligt gør. Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Styrelse underkender Mols-Liniens kaptajn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Styrelse underkender Mols-Liniens kaptajn
Opdateret 01. maj 2016 kl. 18:35
Odsherred - 29. april 2016 kl. 12:14
Af Martin Hoffmann Kønig

På andendagen i straffesagen mod Mols-Linien var der tale om en kamp om fart og bølger. For mens den tiltalte kaptajn og rederiets chefkaptajn flere gange har hævdet, at deres sejltilladelse tvinger hurtigfærgerne til at sejle med en for lav hastighed, og er skyld i at de skaber bølger, der kan blive op til 80 centimeter når de når strandene omkring Sjællands Odde, selvom de er lovlige på tre meter dybt hav, så er anklagemyndigheden overbevist om, at rederiets kaptajn bevidst sejlede alt for stærkt, og er skyld i at en kvinde den 24.juli 2014 blev alvorligt skadet af en bølge fra færgen.

arrow Læs også: Rederi anker ikke dom

Torsdag var det eksperternes dag i retten, og særligt civilingeniør Jens Kristian Jensen, fra Søfartsstyrelsen, var belastende for rederiet.

Han slog fast, at det er højt usandsynligt at kaptajnen ikke vidste, at han sejlede for hurtigt og at den for hurtige sejlads og en forkert rute var årsag til, at der blev genereret en større bølge mod stranden øst fra Odden Færgehavn, og at de simuleringer af færgesejladsen som Mols-Linien efterfølgende lavede, ikke var sammenlignelige med sejladsen den 24.juli 2014.

Til forsvar havde Mols-Liniens advokat indkaldt professor Torben Larsen, fra Aalborg Universitet, og han slog fast, at bølger, der skabes på havet kan vokse sig ganske store, dobbelt så store som da de blev skabt, og at det meget vel kan være tlfældet den 24.juli 2014.

I løbet af retssagen er det kommet frem, at Mols-Linien, angiveligt grundet presseomtale og mange klager, har anmodet om, og fået tillaelse til en ændret sejlrute og ændret hastighed ved indsejlingen til Århus Havn, hvilket skulle betyde mindre bølgedannelse, men den samme anmodning har rederiet ikke indsendt i forbindelse med indsejlingen til Odden Havn.

Retssagen fortsætter i næste uge.

arrow Sejlruten bliver ikke ændret
17. maj 2016 kl. 20:45 Opdateret: kl. 13:06
arrow Mols-Linien skyldig i sag om monsterbølge
09. maj 2016 kl. 12:09 Opdateret: kl. 17:44
arrow Monsterbølge mangler på Youtube
03. maj 2016 kl. 14:55 Opdateret: kl. 14:55
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk