25. januar 2021
11 sygeplejersker fra hjemmesygeplejen i Odsherred Kommune er blevet hjemsendt til covid-19 testning, efter at en kollega er blevet konstateret covid-19 smittet.
11 sygeplejersker fra hjemmesygeplejen i Odsherred Kommune er blevet hjemsendt til covid-19 testning, efter at en kollega er blevet konstateret covid-19 smittet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store problemer for weekendens dækning af sygeplejersker: Flere hjemmesygeplejersker sendt hjem til test

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store problemer for weekendens dækning af sygeplejersker: Flere hjemmesygeplejersker sendt hjem til test
Odsherred - 03. december 2020 kl. 10:18
Af Martin Hoffmann Kønig

11 sygeplejersker i den kommunale hjemmesygepleje i Odsherred Kommune er blevet hjemsendt til to gange covid-19 test. Det sker efter, at en af deres kolleger er blevet konstateret smittet med covid-19.

Ifølge centerchef Rikke Kragh Iversen, fra Odsherred Kommune, er medarbejderen blevet smittet uden for arbejdstid, men vedkommende har været på arbejde og har haft kontakt med kolleger og borgere, og derfor er der risiko for at de er smittet.

De hjemsendte sygeplejersker må først møde på arbejde efter de er blevet testet covid-19 negative to gange, og ikke har symptomer på covid.

De bliver alle testet fredag, og samtidig bliver også fem borgere, der har haft kontakt med den smittede medarbejder, testet, og er samtidig blevet anbefalet selvisolering. Ind til videre vil personalet, af forsigtighedsgrunde, bruge værnemidler i udvidet omfang, når de skal hjælpe de fem borgere.

De manglende sygeplejersker giver store huller i særligt weekendens vagtplan, og derfor er hjemmesygeplejens ledere og medarbejdere i fuld sving med at kreere løsninger, så borgere med behov for sygeplejerskehjælp bliver generet mindst muligt, og centerchef Rikke Kragh Iversen skriver til byrådet, at hun beder om politikernes forståelse for situationen, og at hun håber, at de har reageret så hurtigt, at potentielle smittekæder kan brydes.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk