9. august 2020
Nu er der åbnet op til loftets bjælker og spær, så gæsterne kan nyde den gamle konstruktion. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Nu er der åbnet op til loftets bjælker og spær, så gæsterne kan nyde den gamle konstruktion. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor ombygning: Brantebjerg klar som kunsthal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor ombygning: Brantebjerg klar som kunsthal
Odsherred - 06. juni 2019 kl. 17:29
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Galleri Brantebjerg ved Nakke i det nordlige Odsherred er nu ombygget til kunsthal og åbner i pinsen til Odsherreds Kunstdage.

- Vi har været ude på en lang rejse - en kæmpe ombygning - men vi skal nok nå at blive klar til at holde åbent 8. juni og pinsen igennem, siger Pawel Wedrowski, der i et halvt år, sammen med sin hustru Pernelle Caspersen, har bygget Galleri Brantebjergs udstillingsrum »Billedstalden« om, så det nu har karakter af kunsthal med højt til loftet.

Af den grund skifter galleriet navn til Kunsthal Brantebjerg. Landdistrikternes Lokale Aktionsgrupper, LAG, har givet 400.000 kr. i støtte. I den gamle »Billedstalden« er der støbt nyt gulv og åbnet op til loftet med synlige bjælker og spær, så gæsterne kan nyde synet af den gamle konstruktion. Et tidligere værksted er også blevet inddraget.

- Alt nyt træværk har vi patineret med fairtrade-kaffe, så det ligner det gamle træ, fortæller Pawel Wedrowski.

Han har overtaget Brantebjerg-galleriet efter sine forældre Emilia og Michal Wedrowski, der i 1979 indledte med at bringe polsk kunst, kunsthåndværk og folklore til Odsherred og gennem årene udvidede konceptet med kendte danske kunstnere.

- 40 år senere har vi nu, som den nye generation, besluttet at drive stedet videre og med samme utrættelige initiativ bringe kultur og oplevelser til området, siger Pawel Wedrowski.

Lørdag den 8. juni er der fernisering på udstillingen »15 Navne« med blandt andre Pontus Kjerrman, Pernelle Caspersen og Mads Rafte Hein. Der vil blive udstillet malerier, papirklip, skulpturer i bronze og keramiske objekter.

Musikken er en vigtig del af det nye kunsthal-koncept, og lørdag den 8. juni er der jazz-koncert med Laura Faurchou Trio. Søndag den 9. og mandag den 10. juni optræder vokalisten Randi Pontoppidan og bassisten Greg Cohen, tilsammen Event Horizon, med improviseret musik.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk