30. september 2020
Fiskerikontrollen fandt ikke færre end 61 ulovlige garn ved Nykøbing  i denne uge. Og i sidste uge var den gal i Sydkanalen, hvor der var mange fisk i et enkelt, men stort garn der gik fra bred til bred i Sydkanalen.  Foto: Fiskerikontrollen Ringsted.
gallery icon

Se billedserie

Fiskerikontrollen fandt ikke færre end 61 ulovlige garn ved Nykøbing i denne uge. Og i sidste uge var den gal i Sydkanalen, hvor der var mange fisk i et enkelt, men stort garn der gik fra bred til bred i Sydkanalen. Foto: Fiskerikontrollen Ringsted.
Foto: Bjarne Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor fangst: Fiskerikontrollen fandt 61 ulovlige garn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor fangst: Fiskerikontrollen fandt 61 ulovlige garn
Odsherred - 06. juni 2020 kl. 08:05
Af Marianne Nielsen

Fiskerikontrollens afdeling i Ringsted har haft travlt i Odsherred den seneste tid, hvor den finder ulovlige garn i både Lammefjordskanalerne og andre vandløb.

- Senest fandt vi forleden ikke færre end 61 ulovlige garn ved Nykøbing. Det er bestemt ikke hverdagskost at finde så mange ulovlige garn på en gang, fastslår vicefiskeriinspektør i Ringsted Steen Nielsen til Nordvestnyt.

Ugen før var den gal i Sydkanalen på Lammefjorden, hvor fiskeriinspektørerne reagerede hurtigt på en henvendelse fra et medlem af Odsherred Sportsfiskerforening.

Medlemmet havde opdaget garnet på tværs af kanalen, og også haft kontakt til de fire personer, der havde sat garnet. De var dog forduftet, da fiskeriinspektørerne ankom.

- Det anmeldte garn kunne ses ganske tydeligt, da der var små røde og hvide flydekugler i overfladen, og flere store fisk sad fast i garnet, beretter fiskerikontrollanterne i en mail til avisen.

Garnet blev målt til 35 meter langt og 2,5 meter højt, og da det var sat på tværs af kanalen, fra bred til bred, var det en effektiv barriere for alle fisk, der trækker op eller ned ad kanalen.

Kontrollanterne måtte møjsommeligt bjærge garnet og kunne sætte mange store braser, en flot karpe på cirka fem kilo, en fin gedde på tre kilo og en række sudere fri.

- Desværre havde en del af fiskene fået en hård medfart af opholdet i det ulovlige garn, og de svære skader på slimlaget vil sandsynligvis give fiskene en svampeinfektion, de dør af senere, uddyber fiskerikontrollanterne.

Det er ulovligt at fiske med garn i vandløb og det kan have store konsekvenser, både for de fisk, der lever i kanalerne året rundt, men også for de fisk,der trækker op og gyder i de ferske vande, for eksempel havørrederne.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk