16. september 2021
Koncert med Rytmevæsenet til åbningen af Nykøbing Rørvig Jazz Festival i Odsherred Teaters café. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Koncert med Rytmevæsenet til åbningen af Nykøbing Rørvig Jazz Festival i Odsherred Teaters café. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor billedserie: Rytme-klovner for børn til jazz-festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor billedserie: Rytme-klovner for børn til jazz-festival
Opdateret 31. juli 2019 kl. 20:12
Odsherred - 31. juli 2019 kl. 13:09
Af Stefan Andreasen

- Er der nogen ulovlige rytmer her. Vi har hørt, at der bliver spillet en del ulovlige rytmer her i sommerhusområdet, lød det fra percussionist og gøgler Thomas Sandberg, da han og kollega Carl Quist-Møller onsdag på en rytme-ransagning repræsenterede Rytmevæsenet ved åbningen af Nykøbing-Rørvig Jazz Festival i Teatercaféen på Odsherred Teater.

- I skal ikke være nervøse. Rytmevæsenet er ligeså pålidelige som Skattevæsenet, lød det beroligende fra Carl Quist-Møller.

De to børnevenlige, gennem-musikalske klovner har haft succes med rytme-legende, fjollende jazz til Krudtuglejazz under Copenhagen Jazz festival, og onsdag slog de til på Odsherred Teater med masser af små krudtugler blandt publikum i den tætpakkede café. En del måtte nøjes med at høre koncerten i de højttalere, der var vendt ud mod gågaden.

- Man kan spille på alting, sang Thomas Sandberg og beviste det ved at slå på metal-beholdere på sit trommesæt og kombinere det med samplede, lovlige rytme-forslag fra publikum, scratch og brug af en Ipad som rytme-instrument.

Imens tegnede Carl Quist-Møller på papirtavlen, fjollede rundt på gulvet i jagten på undslupne rytmer og leverede medrivende beats på sit »bæredygtige« trommesæt. Det gik blandt andet ud over »Jeg ved en lærkerede«, der fik et hiphop-drag over nakken. En værre redelighed.

Per Kragh, næstformand i kulturudvalget i Odsherred Byråd, citerede nyligt afdøde Master Fatmans jazz-opfattelse i sin åbningstale.

- Børn er jazz, for jazz handler om 100 procent nærvær.

- Jazz er at være åben. At man ikke har alle mulige regelsæt eller forventninger med, genfortalte Per Kragh Master Fatmans ord.

Onsdag og torsdag byder jazz-festivalen på i alt syv koncerter i Nykøbing og Rørvig, og igen er det med initiativtagerne Knud Skriver og Erik Pedersen i front.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk