28. september 2021
Den jazzglade professor Jens Lundgren, der blev tv-kendt under corona-nedlukningerne som én af de førende viruseksperter, holdt åbningstalen til Nykøbing/Rørvig Jazz Festival 2021. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Den jazzglade professor Jens Lundgren, der blev tv-kendt under corona-nedlukningerne som én af de førende viruseksperter, holdt åbningstalen til Nykøbing/Rørvig Jazz Festival 2021. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor billedserie: Høj kendis-faktor til åbning af jazzfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor billedserie: Høj kendis-faktor til åbning af jazzfestival
Odsherred - 03. august 2021 kl. 22:36
Af Stefan Andreasen

Der var høj kendis-faktor til åbningen af Nykøbing/Rørvig Jazz Festival i Kulturhus Pakhuset i Nykøbing Sjælland tirsdag.

Trommeslager Leif Johansson blev hyldet med en tribute-koncert for sine mere end 60 år som rytmisk kraftværk i dansk jazz.

Men først holdt den jazzglade professor Jens Lundgren, der blev tv-kendt under corona-nedlukningerne og én af verdens førende viruseksperter, åbningstalen.

- Det har været 18 hårde måneder. Ikke mindst kulturlivet og freelance-musikerne har haft det hårdt.

- Vi kunne godt have ønsket os en mere progressiv kulturminister, men så er det jo godt, at kulturordførerne har skubbet på, så vi kunne få mere gang i kulturlivet, sagde Jens Lundgren.

Han havde familien med, deriblandt et nyfødt barnebarn der fik sin første jazz-oplevelse.

Måske bliver den lille dreng en stor trommeslager - som aftenens æresgæst.

Leif Johansson havde til koncerten frie hænder til at samle en kvintet af gode venner og musikere og en stak musikalske nedslag og anekdoter fra de seks årtier.

- Nu har jeg båret rundt på et trommesæt i 64 år, og der er jo sket lidt af hvert gennem årene, sagde lune Johansson.

Måske var det skolens skyld? Han passede ikke lige ind i systemet, og i skudsmålet stod der blandt andet, at han var temperamentsfuld og stærkt interesseret i udpræget rytmisk musik.

Måske var det gamle musikhandler Marno Sørensen i Skoubogade, tæt på hjemmet på Gammelholm. Eller den første koncert med Papa Bennys Jazzband i Cap Horn i Nyhavn i 1956, hvor han sneg sig ind og senere selv kom til at spille.

For Leif Johansson blev den skindbarlige sandhed rytmisk; han har spillet med de største, danske musikere og en del internationale stjerner, og i aftes havde han samlet et stærkt hold, der - udover ham selv - bestod af Søren Christiansen, piano, Jesper Løvdal, tenorsax, Mårten Lundgren, trompet, og Jens Skou Olsen, bas.

De åbnede i skævt hoppende Monk- og Mingus-stil - én af Johanssons egne kompositioner - efterfulgt af to standards fra Cap Horn i 1960'erne, »Memories of You« og »My Melancholy Baby«.

Og allerede fra start foldede hovedpersonen sig markant ud og var på stikkerne.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk