24. september 2021
Jesper Zeihlung, direktør for NCLF, og Michelin-kok Claus Henriksen inviterer til gastronomisk kabaret i Restaurant Mota. Foto: Torben Andersen
Jesper Zeihlung, direktør for NCLF, og Michelin-kok Claus Henriksen inviterer til gastronomisk kabaret i Restaurant Mota. Foto: Torben Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stjernekok inviterer til gastronomisk kabaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stjernekok inviterer til gastronomisk kabaret
Odsherred - 11. juni 2021 kl. 06:15
Af Torben Andersen

Fra den 29. juni kan man på udvalgte dage kombinere en spændende menu på Restaurant Mota i Anneberg Kulturpark med en efterfølgende fortælling fra en person, der brænder for mad.

Arrangementerne sker i et tæt samarbejde mellem Restaurant Mota, Nationalt Center for Lokale Fødevarer (NCLF) , Motas Venner og Anneberg Kulturpark (ved Gitte Klausen). Direktør i NCLF Jesper Zeihlund er idémanden og har fået opbakning fra Michelinkokken Claus Henriksen, tidligere Dragsholm Slot.

Jesper Zeihlund forklarer, at der bliver tale om en slags gastronomisk kabaret.

- Det handler om at formidle en passion. Claus har meget på hjertet om mad, og det samme gælder hans omgangskreds, inklusiv mig selv. Det er noget, som vi gerne vil dele med andre, men når der tales om mad, bliver det hurtigt med en løftet pegefinger, men vi vil hellere give viden videre med humor, så folk både har det sjovt og bliver klogere samtidig, siger Jesper Zeihlund.

Mota er arrangør af den gastronomiske kabaret. Claus Henriksen er vært, mens Jesper Zeihlund er ordstyrer.

Der er plads til 60 gæster per gang. Første kabaret er den 29. juni.

- Nogle gange skal man også prøve at lave noget andet, end man plejer. Jeg kunne godt tænke mig, at vi her får lejlighed til at gå lidt dybere ned i tingene, siger Claus Henriksen.

En af kabaret-fortællerne er Søren Wiuff, Gislinge.

- Når man tænker landmandsskab og passion for råvarer, så er det oplagt, at Sørens navn dukker op, siger Jesper Zeihlund.

En anden, som vil fortælle, er kunstneren Adrian Rast, som kommer ind på ind på forholdet mellem gastronomi, landskab, farver, smag og kunst.

- Det er sjovt på denne måde at forbinde tingene, siger Claus Henriksen.

I gamle dage havde statshospitalet en omfattende selvforsyning, og det er også et emne, som kommer op på den gastronomiske kabaret.

Når der i juli er tangfestival i Anneberg Kulturpark, vil dette blive taget op i Mota.

- Det kommer jo til at handle om havets frugter eller grøntsager, jeg ved ikke helt, hvad man skal kalde det, for du kan jo både bruge det i sødt og salt, funderer Claus Henriksen.

Fokus er ikke kun på maden, men også hvad der foregår mellem de personer, der arbejder med råvarerne, for eksempel hvordan Claus Henriksen og Søren Wiuff arbejder sammen. Og så handler den gastronomiske kabaret også om at tænke over kvalitet og etik.

- Mange mennesker interesserer ufatteligt meget for mad, men vi spiser generelt dårligt, for kvalitetsforståelsen halter. Vi bruger resurser på vores jord, og i bund og grund handler det om respekt for madvarer. Hvis man skal dyrke gulerødder, så dyrk den ordentligt, siger Jesper Ziehlund, som pointerer, at man med den gastronomiske kabaret forholder sig til Odsherred som lokalområde.

- Nu er der mange sommerhusgæster, som vil være interesseret i den gastronomiske kabaret, men vi regner også med at fortsætte i efteråret, måske en gang om måneden, siger han.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk