29. juli 2021
Sinne Eegs jazz-sange er moderne og nordiske i tonen, med referencer til legendariske jazzsangerinder. PR-foto: Stephen Freiheit
gallery icon

Se billedserie

Sinne Eegs jazz-sange er moderne og nordiske i tonen, med referencer til legendariske jazzsangerinder. PR-foto: Stephen Freiheit
Foto: Stephen Freiheit
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stjerne-besætning: Så er den første jazz-diva på plads i koncert-række

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stjerne-besætning: Så er den første jazz-diva på plads i koncert-række
Opdateret 22. juli 2021 kl. 07:41
Odsherred - 21. juli 2021 kl. 20:36
Af Stefan Andreasen

Den internationalt anerkendte jazz-sangerinde Sinne Eeg er det første navn, der er faldet på plads i Anneberg Kulturparks kommende jazz-diva koncertrække i Nykøbing Sjælland.

Sinne Eeg Group giver koncert i kulturparkens koncertsal den 15. august. Hvis vejret tillader det, rykkes koncerten udenfor.

Med sig har Signe Eeg tre formidable musikere - tre tidligere vindere af Ben Webster Prisen: Jacob Christoffersen på piano, Lennart Ginman, bas, og Zoltan Csörz, trommer.

Der vil blandt andet blive spillet sange fra Sinne Eegs seneste album »We've Just Begun«, som blev indspillet med DR Big Band og udgivet i 2019.

Albummet indeholder fem nye sange, komponeret af Sinne Eeg, og blev ved Danish Music Awards Jazz kåret som »Årets Vokaljazzudgivelse«.

Sinne Eeg er kendt for at levere fremragende live-optrædener med nærvær, humor og musikalsk overskud. Der leges og improviseres, og ikke mindst scat-sangen er i særklasse.

Hendes sange er moderne og nordiske i tonen med referencer til legendariske jazzsangerinder.

Udover at have indtaget de hjemlige scener har Sinne Eeg godt fat i udlandet med turnéer i USA, Japan, Kina, Norge og Sverige. Især i Japan og USA er der store forventninger.

- Der er altid fokus på de mange mænd i jazzen. Nu vil vi prøve at rette fokus i retning af de store kvindelige kunstnere, siger Gitte Klausen, direktør i Anneberg Kulturpark.

Slots- og Kulturstyrelsens aktivitetspulje til kulturaktiviteter under corona-epidemien støtter de fire diva-koncerter.

Alle koncerter skal være afviklet inden udgangen af august, så lige nu er der travlhed med at få divaer og datoer til at gå op i en højere enhed.

Den side af sagen tager Knud Skriver, arrangør af Nykøbing Rørvig Jazz Festival, sig af.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk