6. august 2021
Den afdøde fabrikant Poul Johansen var en særdeles forudseende mand, og Poul Johansen Fonden er idag en stærk »spiller,« i kunstverdenen. Foto: Mie Neel
Den afdøde fabrikant Poul Johansen var en særdeles forudseende mand, og Poul Johansen Fonden er idag en stærk »spiller,« i kunstverdenen. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stærk kunstfond flytter på slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stærk kunstfond flytter på slot
Odsherred - 14. juni 2021 kl. 06:26
Af Martin Hoffmann Kønig

Fremover bliver Poul Johansen Fonden en endnu stærkere støtte til dansk kunst og kulturliv, for pengekassen blev velpolstret, dog ukendt hvor godt, da fonden solgte majoriteten af sine aktier til Poul Johansen Maskiner, PJM.

Men salget har også betydet forandringer, for godt nok ejer fonden stadig 20 pct. af PJM, men bogholderi og administration er ikke længere på fabrikken, og derfor er fondens adresse og administration flyttet til Dragsholm Slot.

Slottets ejer, Mads Bøttger, sidder både i fondens og PJMs bestyrelse, og han ser det som en helt naturlig ting at fonden nu er flyttet på slot.

»Poul Johansen Fonden har flyttet adresse til Dragsholm Allè, og da fonden har solgt aktiemajoriteten i PJM så skilles fond og fabrik nu ad. Derfor har fonden ikke længere adresse på fabrikken, ligesom fondens administration også kører særskilt,« siger han.

Fonden holder generalforsmaling på torsdag, og før den vil Lis Johansen, der sidder i bestyrelsen, ikke linde på fortællingerne om fondens fremtidige planer, men hun vedgår gerne, at der givet vil ske nogle forandringer.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk