27. juni 2019
Social- og forebyggelsesudvalgets formand i Odsherred Kommune, Arne Mikkelsen, er overbevist om at der skal hentes millionbesparelse på det sociale område.
Social- og forebyggelsesudvalgets formand i Odsherred Kommune, Arne Mikkelsen, er overbevist om at der skal hentes millionbesparelse på det sociale område.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sparebombe detonerer i februar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sparebombe detonerer i februar
Odsherred - 19. januar 2019 kl. 09:15
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Løfterne var klare fra administrationen. Hvis blot politikerne sørgede for et mertilskud og slog en streg over de hidtidige underskud, så ville økonomien, for første gang i rigtig mange år, kunne holdes i balance på det sociale område i Odsherred Kommune.

Men sådan kommer det ikke til at gå. Det nærmest lover formanden for social- og forebyggelsesudvalget i Odsherred Kommune, Arne Mikkelsen (SF), der varsler at udvalget på sit møde i februar skal finde mindst fem millioner kroner i ekstraordinære besparelser, for ellers kommer budgettet ikke til at hænge sammen.

»Vi fik jo tilført 14,4 mio. kr. ekstra i budgettet og fik flere penge til demensområdet samt slog en streg over gammel gæld, og så troede jeg, at alt var i sin skønneste orden. Men nu har den nye ledelse fundet ud af at det tror de ikke på, Jeg regner med, at vi skal finde i omegnen af fem mio. kr., så nu har jeg bedt administrationen om at komme med et sparekatalog og gode argumneter for, hvad vi forsvarligt kan spare på,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Ifølge Arne Mikkelsen er det nye underskud et resultat af fortidens synder, og så et resultat af at embedsværket endnu ikke har fået igangsat alle de initiativer der er vedtaget for at få budgetenderne til at mødes, men han lover, at borgerne ikke vil opleve serviceforringelser.

»Jeg vil ikke være med til at besparelserne kommer til at gå ud over borgerne. Vi har nogle steder i organisationen et sygefravær på 20 procent. Det tyder jo på et dårligt arbejdsmiljø, og kunne man rette op på det, så vil der her være mange penge at spare, Jeg var ærlig talt så naiv, at jeg troede på, at alt var på plads, så jeg er også lidt flov over det her,« siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk