21. november 2018
Anders og Maria Pedersen har ventet mere end ni måneder på et svar fra Odsherred Kommune om en bevilling af en kugledyne. Foto: Helene MacCormac
Anders og Maria Pedersen har ventet mere end ni måneder på et svar fra Odsherred Kommune om en bevilling af en kugledyne. Foto: Helene MacCormac
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sover 2-3 timer hver nat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sover 2-3 timer hver nat
Odsherred - 12. november 2017 kl. 10:38
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg tror, jeg sover 2-3 timer hver nat. Jeg når aldrig ind i den dybe søvn, og jeg er helt smadret af træthed om dagen. Jeg vil så gerne kunne sove, siger Anders Pedersen fra Asnæs.

arrow Læs også: Sag om kugledyne undersøges nærmere

Han er af læger blevet anbefalet en såkaldt kugledyne mod søvnproblemerne, men det trækker ud med et svar på, om han kan få en bevilget en kugledyne af Odsherred Kommune. En kugledyne har et fyld af plastikkugler, som har en positiv virkning på visse former for søvnbesvær.

Anders Pedersen er 31 år og bor med sin gravide kone Maria og deres lille søn i Asnæs. Han har været sygemeldt og plaget af kroniske smerter i skulder og nakke siden et færdselsuheld i 2014. Han blev den 1. september i år tilkendt førtidspension på grund af skaderne.

- Jeg er jo ikke læge, men jeg ved, hvordan jeg har det. Det værste er egentlig ikke smerterne, men den kamp, der har været og er, for at overbevise systemet om, at jeg ikke lyver, siger han.

I januar blev det hele for meget, og Anders Pedersen blev indlagt på psykiatrisk afdeling i Slagelse.

- De lod mig sove med en kugledyne, og pludselig sov jeg hele natten, fortæller han.

Trods lægernes anbefaling af den tunge dyne, venter Anders Pedersen efter ni måneder stadig på en afgørelse fra Odsherred Kommune.

- Kugledyner er et vanskeligt område med en meget kompleks sagsbehandling, forklarer Sara Davies, som er teamleder i Odsherred Kommunes hjælpemiddelteam.

Familien blev ellers fra starten lovet, at sagsbehandlingen ville tage mellem tre og fire uger.

- Jeg er blevet undersøgt af utallige læger. Jeg har fået førtidspension, og alligevel skal jeg nu mistænkeliggøres af kommunen, siger Anders Pedersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk