16. juni 2021
Sosu-assistenter ansat i Odsherred Kommune undrer sig over, at sygeplejerskerne har modtaget 7500 kr. som en slags corona-bonus, når de selv pt. har udsigt til 1500 kr. Foto: Preben Moth
Sosu-assistenter ansat i Odsherred Kommune undrer sig over, at sygeplejerskerne har modtaget 7500 kr. som en slags corona-bonus, når de selv pt. har udsigt til 1500 kr. Foto: Preben Moth
Foto: Preben Moth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sosu'er undrer sig over udsigt til markant bonusforskel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sosu'er undrer sig over udsigt til markant bonusforskel
Odsherred - 09. juni 2021 kl. 14:12
Af Marianne Nielsen

Tine Kløve, sosu-assistent på plejecentret Præstevænget i Nykøbing er frustreret og forundret. Sygeplejerskerne ansat i kommunen har fået en bonus på hver 7.500 kr. for corona-indsatsen, mens et beløb på 1500 kr. er sluppet ud fra Odsherred Kommunes forhandlinger med FOA om en lignende bonus. Altså en forskel på 5000 kroner.

- Vi har lavet fuldstændig det samme arbejde. Måske har vi sosu-assistenter og sosu-hjælpere ligefrem været endnu tættere på borgerne og derfor udsat for endnu større smitterisiko, så jeg forstår ikke, der skal være så stor forskel på beløbet, påpeger Tine Kløve.

Mangel på sygeplejersker

De ansatte i Odsherred Kommunes sundhedssektor har under coronapandemien haft mange nye og anderledes opgaver og har været helt i front i forhold til coronasmitten.

Fra slutningen af sidste år, så kommunen ind i en situation, hvor man i gennemsnit risikerede at mangle ti sygeplejersker om dagen.

Derfor besluttede direktionen at indgå en beredskabsaftale med DSR om at kunne trække på sygeplejersker i eksempelvis visitationsafdelingen og sundhedsafdelingen for at dække vagtbehovet i frontlinjen og afsatte 600.000 kr. til at fastholde den øvrige del af faggruppen.

- Man kan godt klandre os for at træffe den beslutning, men vi gjorde det ud fra det perspektiv, vi havde på det tidspunkt med stærkt stigende smittetal og stor belastning af sygeplejen, siger direktør for velfærdsområdet i Odsherred, Rikke Blom til Nordvestnyt.

Forhandlingerne med FOA er ikke afsluttet endnu, og derfor vil kommunedirektøren ikke kommentere på den del af sagen, men fortæller, at der tidligere er indgået en såkaldt FEA-aftale, som giver ekstra i lønningsposen, hvis man som sosu-assistent eller sosuhjælper tager ekstra vagter.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk