28. juli 2021
Social- og sundhedsassistenterne i Odsherred Kommune har knoklet under corona-pandemien, og derfor vil de ikke acceptere at få en laverte bonus end sygeplejerskerne.
Social- og sundhedsassistenterne i Odsherred Kommune har knoklet under corona-pandemien, og derfor vil de ikke acceptere at få en laverte bonus end sygeplejerskerne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sosu`er siger nej tak til at få mindre end sygeplejerskerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sosu`er siger nej tak til at få mindre end sygeplejerskerne
Opdateret 11. juni 2021 kl. 10:16
Odsherred - 11. juni 2021 kl. 08:34
Af Martin Hoffmann Kønig

Sosu`erne i Odsherred Kommune afviser at få lavere corona-bonus end sygeplejerskerne.

Politikerne ved det og den kommunale administration vil ikke strække sig længere, så Odsherred Kommunes social- og sundhedsassistenter får ikke den samme coronabonus som kommunens sygeplejersker, der har modtaget et engangsbeløb på 7.500 kr.

I hvert fald har centerchef, Rikke Kragh Iversen, orienteret byrådet om, at forhandlingerne med Sosu`ernes fagforening, FOA, er afbrudt uden en løsning.

Ifølge centerchefen har kommunens social- og sundhedsassistenter fået et ekstraordinært tillæg ved ekstravagter, hvilket 192 ud af kommunens 491 Sosu`er har taget, og ifølge kommunens beregninger ville kunne udløse 1.594 kr. i corona-bonus per medarbejder, hvilket er en betydelig forskel fra de 7.500 kr., som sygeplejerskerne har fået, og så slår han fast, at skulle Sosu`erne have samme beløb som sygeplejerskerne, så vil det betyde merudgifter på tre mio. kr., og de penge vil det, ifølge ham, være yderst vanskeligt at finde.

Det er dog ikke argumenter, som har imponeret FOA, og gruppen af Sosu`er har sagt nej til beløbet fordi de betragter beløbsstørrelsen som en nedvurdering af deres indsats under coronapandemien.

Afslutningsvist skriver Rikke Kragh Iversen i sin redegørelse til byrådet, at:

"Der er opstået vrede og mange rygtedannelser om hele forløbet og derfor er det aftalt med FOA, at Rikke Blom(kommunedirektør, red.) og Rikke Kragh Iversen(centerchef, red.) orienterer FOA medarbejderne direkte om ovenstående forløb. Det vil ske i løbet af de næste uger."

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk