23. januar 2020
Kopien af Solvognen, som den kan ses i udstillingen »Solens land« på Odsherred Museum på Annebjerggård - nu udskydes anlægsprojektet for markeringen af Solvognens fundsted i Trundholm Mose.
gallery icon

Se billedserie

Kopien af Solvognen, som den kan ses i udstillingen »Solens land« på Odsherred Museum på Annebjerggård - nu udskydes anlægsprojektet for markeringen af Solvognens fundsted i Trundholm Mose.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solvogns-projekt må udskydes på grund af kommunal regnefejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solvogns-projekt må udskydes på grund af kommunal regnefejl
Odsherred - 22. februar 2019 kl. 17:11
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Million-regnefejlen i Odsherred Kommune og stop for anlægs-projekter rammer nu også Geopark Odsherreds projekt med at markere nationalklenodiet Solvognens fundsted.

arrow Læs også: De vandt konkurrence om at formidle Solvognens fundsted

Geopark Odsherred har ellers fået 3,1 mio. fra Nordea-fonden (som led i Istidsruten) til gennemførelse af et flagskibs-projekt, en nænsom synliggørelse af Solvognens fundsted i Trundholm Mose, og er bare et par uger fra at kunne afsløre det anlægsfirma, der skulle have udført opgaven i år. Men på grund af regnefejlen vil igangsætning af projektet blive udskudt.

- Vi havde håbet at kunne starte med anlægsarbejdet efter sommeren i år, men nu må vi indstille os på, at det nok bliver i starten af 2020. Jeg tror på, at vi kommer med på anlægsbudgettet for 2020, blandt andet fordi projektet har fået tilført midler udefra. Vi har i hvert fald ikke hørt noget om, at det ikke bliver til noget. Jeg tror på det. Det er et godt projekt, siger Hans-Jørgen Olsen, direktør for Geopark Odsherred.

Pengene på anlægsbudgettet skulle være gået til jordkøb, når Jordfordelingskontorets forhandlinger med lodsejerne i Trundholm Mose om køb og bytte af jordlodder falder endeligt på plads.

- Lige nu ejer vi ingen jord til at anlægge noget omkring fundstedet i Trundholm Mose. Jordkøbet skal være på plads, før vi kan gå i gang med anlægsprojektet, siger Hans-Jørgen Olsen.

Geopark Odsherreds bestyrelse er i øjeblikket ved at gennemgå projektforslagene fra tre inviterede landskabsarkitekt-firmaer, som har deltaget i udbudsrunden.

- Vi har været i tæt dialog med firmaerne for at få svar på spørgsmål og få afklaret ting og sager. Nu skal vi også sikre os, at den tilbudsgiver, vi vælger, kan udføre opgaven, når det først bliver i 2020. Vi kan jo ikke gå i gang med at indrette noget på en jord, som vi ikke ejer, siger Hans-Jørgen Olsen.

Vinderen af anlægsarbejdet og vinderprojektet vil blive offentliggjort som planlagt i begyndelsen af marts. Herefter vil arbejdet, som planlagt, gå i gang med at detaljere projektet og udforme tids- og arbejdsplan.

- Så er vi helt klar til at gå i gang, når det er muligt, siger Hans-Jørgen Olsen.

Tidsfristen for fondsstøtten fra Nordea-fonden løber frem til 2021 - den er en del af den store vestsjællandske cykelvej Istidsruten.

arrow Nænsom formidling af Solvognens fundsted
08. maj 2018 kl. 18:12 Opdateret: kl. 18:12
arrow Million-støtte til markering af Solvognens fundsted
08. maj 2018 kl. 09:25 Opdateret: kl. 09:25

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk