20. oktober 2019
Olafur Eliassons model til den cirkulære »Heliotropic City«. Model: Olafur Eliasson/Odsherred Kommune
gallery icon

Se billedserie

Olafur Eliassons model til den cirkulære »Heliotropic City«. Model: Olafur Eliasson/Odsherred Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sol-ur på størrelse med Dragsholm Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sol-ur på størrelse med Dragsholm Slot
Opdateret 18. december 2014 kl. 12:00
Odsherred - 17. december 2014 kl. 20:16
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den verdenskendte kunstner Olafur Eliasson, der har rødder i Odsherred, har i et prospekt fremlagt sin endelige beskrivelse af kæmpe-installationen »Heliotropic City«, der skal anlægges i åbent landskab ved Dragsholm Slot. Nu jagtes 55,4 mio. fondskroner.

Drømmen om at realisere det megastore, steds-specifikke, astronomiske sol-ur, lever stadig, oplyser borgmester Thomas Adelskov, (S), til dagbladet Nordvestnyt onsdag.

Han er med i kredsen af personer, der arbejder på at skaffe de 55,4 mio. kroner, værket koster at anlægge, fra store, indflydelsesrige fonde. Byrådet i Odsherred har afsat en mio. kr. på budgettet - resten skal komme fra fonde.

- Det handler i høj grad om at få sammensat en gruppe af fonde på den helt rigtige måde, så alle kan se sig selv i så stort et projekt, siger borgmesteren til Nordvestnyt.

Olafur Eliassons værk er i sin udformning på én gang spektakulært monumentalt og tidløst fredsommeligt. Et cirkulært sol-ur på 110 meter i diameter; en skiveformet futuristisk by med skarpe, pyramide-agtige, skråtstillede skrænter i sit indre »ur-værk«. Arealmæssigt næsten ligeså stort som Dragsholm Slot, der ligger ikke langt fra.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk