29. november 2020
Selvom der har hersket lidt forvirring omkring, hvor man kan blive testet i Odsherred, menifølge region Sjælland kan det ske ved Falckstationen på Vesterlyngvej 18, i Nykøbing.
Selvom der har hersket lidt forvirring omkring, hvor man kan blive testet i Odsherred, menifølge region Sjælland kan det ske ved Falckstationen på Vesterlyngvej 18, i Nykøbing.
Foto: Tim Ramsland/Dado Ruvic/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smitten stiger i Odsherred, og forvirring om testcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smitten stiger i Odsherred, og forvirring om testcenter
Opdateret 24. oktober 2020 kl. 17:54
Odsherred - 24. oktober 2020 kl. 17:38
Af Martin Hoffmann Kønig

I en længere periode har Odsherred Kommune ligget i den gode nedre ende, hvad antal covid-smittede angår. Men ikke længere.

Ifølge borgmester, Thomas Adelskov (S), bevæger smittetallet sig den forkerte vej. Otte nysmittede i den seneste uge, og derved er Odsherred også på listen over bekymrende udvikling med 24,3 smittede per 100.000 indbyggere.

Ifølge borgmesteren hersker der en vis usikkerhed om, hvordan man kan blive testet i Odsherred, og han fortæller, at han selv har forsøgt at booke en tid på regionens testcenter på Falckstationen, Vesterlyngvej 18, i Nykøbing, men at det kun kunne ske med lægehenvisning.

Ifølge Lisa Westengaard, fra Region Sjællands presseafdeling, er der udover fem covid-19 vurderingsklinikker, også en række permanente testcentre, hvoraf det ene er i Nykøbing, og hun forklarer, at man skulle kunne booke en tid, også uden om lægen, på coronaprover.dk.

»De lokale teststeder er for borgere uden symptomer eller med milde symptomer, hvor man selv vurderer, at man ikke har behov for lægekontakt. Altså som noget nyt også med milde symptomer. Sporet til lægehenviste patienter hedder nu vurderingsklinikker og er placeret på fem sygehuse i regionen, i Holbæk, Roskilde, Køge, Slagelse og Nykøbing Falster. Og så er der kommet krav om brug af mundbind i testkøen efter statsministerens nye udmeldinger,« siger hun.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk