26. maj 2020
Cat Fenwicks 150 keramiske væsener i »sangkoret« - installationen »Se mélanger sans se fondre« (»At blande uden at smelte«). Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Cat Fenwicks 150 keramiske væsener i »sangkoret« - installationen »Se mélanger sans se fondre« (»At blande uden at smelte«). Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Små syngende væsener og svævende klokker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Små syngende væsener og svævende klokker
Odsherred - 04. oktober 2019 kl. 21:04
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det ligner et kæmpekor af små, bløde, syngende, sælsomme væsener, der ligge og soler sig og puster og skråler i vilden sky, når man kigger ud over den britiske billedkunstner Cat Fenwicks fantasifulde, keramiske flok - installationen »Se mélanger sans se fondre« (»At blande uden at smelte«).

Aktuelt udstilles værket i Kunstkollektivet 8b - et artist-in-residence, drevet af frivillige i Unnerud i Odsherred i den tidligere brugs på Sølvagervej 8B.

Cat Fenwick har boet og arbejdet i 8b i to måneder, og på udstillingen »Rhizom - relation 1« viser hun sit keramiske arbejde, inspireret af små kalksten, som havvandet eroderer til skulpturelle former på stranden.

Kunstneren har udformet 150 keramiske skulpturer; alle støbt ud fra en almindelig vaseform og derefter bearbejdet i unik facon.

Billedkunstner Anna Samsøe har også boet og arbejdet i Kunstkollektivet 8b, hvor hun på keramikværkstedet har kreeret keramiske klokker i skulpturelle former til sin del af »Rhizom - Relation 1«-udstillingen.

Klokkerne, der er ophængt i loftet, indgår i en lydinstallation, skabt sammen med lydkunstner Andreas Stoubye Johansen.

Inde i de tre store klokker hænger små jern-kugler. Når kuglerne - med elektronik - aktiveres af udvendige magnetfelter, bevæger de sig og slår imod keramik-klokkens side og giver lyd.

Hver klokke er en svævende skulptur, blankt glaseret i milde farver, med sin helt egen klang - ikke så kraftigt efterklingende som en kirkeklokke af malm, men en mere organisk, meditativ lyd, som får pulsen ned og lægger op til et moment med eftertanke og stille lytten.

»Rhizom - Relation 1« kan ses lørdag den 5. oktober og søndag den 6. oktober.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk