26. november 2020
Asnæs Svømmehal er kendt for sin pyramide på toppen, men når tagkonstruktionen nu skal udskiftes, bliver det uden pyramidetag - dog med ovenlys-vinduer. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Asnæs Svømmehal er kendt for sin pyramide på toppen, men når tagkonstruktionen nu skal udskiftes, bliver det uden pyramidetag - dog med ovenlys-vinduer. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slut med pyramiden på toppen af svømmehallens tag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slut med pyramiden på toppen af svømmehallens tag
Odsherred - 27. oktober 2020 kl. 18:56
Af Stefan Andreasen

Asnæs Svømmehal er kendt for sit skulpturelle pyramide-tag, hvor bærende limstræsbjælker vokser op i en åben spids.

Men når tagkonstruktionen nu skal skiftes på grund af råd i limtræsbjælker og spær bliver det uden pyramiden på toppen, siger Niels Minor Borre, afdelingsleder i Ejendomme i Odsherred Kommune.

- Vi vil ikke anbefale den samme konstruktion, når vi skal i udbud med arbejdet. Pyramide-konstruktionen fra 1970'erne er en del af årsagen til, at der med tiden er opstået råd i det bærende træværk.

- Det er en konstruktion, der er meget svær at få tæt. Der kan trænge vand ind ved inddækningerne. Og så er der også problemer med, at varm luft indefra og kulde udefra kan mødes og danner kondensvand, siger Niels Minor Borre.

Ved en rutine-undersøgelse af træværket i februar i forbindelse med en større vandskade i taget på idrætshallen blev det opdaget, at der er alarmerende problemer med pyramidetaget. Sidste mandag blev svømmehallen straks-lukket.

Efterfølgende har gruppeformændene i Odsherred Byråd sagt ja til at udskifte tagene på svømmehallen og idrætshallen; estimeret pris 15,4 mio. kr., som skal findes i uudnyttede lånepuljer.

Terkel Pedersen Rådgivende Ingeniører ApS, Holbæk, har undersøgt svømmehal og idrætshal og skal nu udforme en projektplan til byrådet og et udbudsmateriale for tag-reparationen.

Niels Minor Borre ved endnu ikke, hvor hurtigt projektet kan sendes i udbud, og byggeriet gå i gang.

- Vi vil i gang hurtigst muligt af hensyn til de mange daglige brugere af svømmehallen og idrætshallen, siger afdelingslederen.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk