23. november 2017
Fremover kører Abildskous busser uden om Nordvestsjælland. (Arkiv)
Fremover kører Abildskous busser uden om Nordvestsjælland. (Arkiv)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slut med busser til Jylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slut med busser til Jylland
Odsherred - 10. marts 2017 kl. 13:33
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra den 3. april er det slut med at tage Rute 888 til Jylland fra trafikterminalen på Vig station.

Busselskabet Abildskou A/S, som i mange år har udbudt billige busture mellem Jylland og Sjælland med Rute 888, har valgt at indstille sit samarbejde med Molslinjen.

Fra april kommer passagerer fra Nordvestsjælland til at rejse den noget længere tur over Storebæltsbroen, hvis de vil med bus til Jylland.

- Det er en kombination af for få kunder og for dyre afgange på Molslinjen.

Det er ganske enkelt blevet så meget billigere, at sende folk over Storebælt, siger direktør for busselskabet Abildskou A/S, Jess Abildskou til Nordvestnyt.

Han mener ikke Molslinjen har givet plads til Rute 888's busser, men i stedet baserer forretningen på bilrejsende passagerer.

- Vi har i mange år serviceret Odsherred og Djursland, selv om der reelt ikke var passagerer nok til, at det kunne betale sig, siger Jess Abildskou.

I 2014 indviede man en ny trafikterminal i Vig til to millioner kroner. Terminalen var blandt andet beregnet på de kunder, som rejste med regionaltoget fra Holbæk og byer i Odsherred, når de skulle videre med bussen til Jylland. Terminalen var finansieret af Trafikstyrelsen, Odsherred Kommune, Regionstog og Abildskou A/S.

- Det er surt for vores kunder, og vi havde gerne fortsat. Vi havde omkring 15000 kunder med fra Vig hvert år. Men som landet ligger lige nu, indstiller vi samtlige ruter med Molslinjen fra den 3. april, siger Jess Abildskou.

Hos Molslinjen er man ærgerlig over busselskabets beslutning.

- Vi har ikke sat priserne for busserne op, eller på anden vis forsøgt at presse Rute 888 ud af færgerne. Molslinjen har haft et glimrende samarbejde med selskabet i mange år, så vi synes det er en skam, at buspassagererne ikke længere skal rejse den vej, siger kommunikationschef hos Molslinjen, Jesper Maack.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk