26. marts 2019
Peter Fagerland går selv i vinmarken og holder øje med druernes udvikling. De første par år krævede mere arbejde end i år, hvor det bliver til omkring fem timer i marken om ugen.
gallery icon

Se billedserie

Peter Fagerland går selv i vinmarken og holder øje med druernes udvikling. De første par år krævede mere arbejde end i år, hvor det bliver til omkring fem timer i marken om ugen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slot forventer superstart på vineventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slot forventer superstart på vineventyr
Odsherred - 11. juli 2018 kl. 18:23
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Dragsholm Slot er man allerede selvforsynende med kød, urter og grøntsager - i vid udstrækning økologisk. I år tilmed med egne kartoffelrækker i forlængelse af den store urtehave. Men for sommelier på slottet, Peter Fagerland, så er det helt andre planter han har fokus på, nemlig slottets 350 vinplanter af sorten Pinot Précoce, der smyger sig omkring de solide robiniepæle.

Sorten kan klare mosten i de danske klima og har nu et godt rodnet på den sydvestvendte skråning ned mod Nekselø Bugt.

- Nu er vinmarken tre år gammel, og det betyder at den skal begynde at lave tilpas med frugt, så vi kan lave vin ud af det. Hvis de bærer frugt for tidligt og for meget, så kan det ende med at gøre rigtig meget skade, fortæller Peter Fagerland.

Ifølge vinmanden, så har det første rigtige vinår på slottet fået en superstart med masser af sol og varme og ingen vand.

- Det er jo en fantastisk sommer,og det ser rigtig, rigtig godt ud, og vi er i hvert fald en måned foran i forhold til sidste år.

Selve høsten kommer formentlig til at ske i slutningen af september.

Med bare 350 vinplanter klar til høst, er der bestemt ikke tale om en storproduktion, og den umiddelbare vurdering ligger på et udbytte, der kan resultere i omkring 150 flasker.

Om et par år eller tre er det håbet, at 100 nyplantede Solaris-planter kan bidrage til et par flasker mere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk