23. juli 2021
Medlem af geoparkens bestyrelse, Helge Fredslund tog arbejdshandskerne på og trak bunkevis af flyvehavreplanter op, da han opdagede dem ved Solvognens Fundsted. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Medlem af geoparkens bestyrelse, Helge Fredslund tog arbejdshandskerne på og trak bunkevis af flyvehavreplanter op, da han opdagede dem ved Solvognens Fundsted. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slog alarm: Problematisk græsart ved kendt turistattraktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slog alarm: Problematisk græsart ved kendt turistattraktion
Odsherred - 20. juli 2021 kl. 10:54
Af Helene Nielsen

Medlem af Geopark Odsherreds bestyrelse, Helge Fredslund, gjorde store øjne, da han forleden var på tur til Solvognens fundsted i Trundholm Mose. Som tidligere landmand har han mange års erfaring i at spotte og bekæmpe den skadelige græsart flyvehavre, og flyvehavre var lige hvad han så ved parkeringspladsen ved den populære turistattraktion.

- Jeg slog straks alarm, for flyvehavre er noget skidt, som alle - også haveejere - har pligt til at bekæmpe, fortæller Helge Fredslund.

En særlig bekendtgørelse under Miljø- og Fødevarerministeriet oplyser, at man i kan straffes med bøde, hvis man undlader at bekæmpe planten, som spreder sig let og kan betyde store tab af indtægter for landbruget på grund af udbyttetab og lavere afregningspris.

Helge Fredslund gik derfor også straks efter i gang med at trække de mange flyvehavreplanter ved Solvognens fundsted op.

- Det var på et område på 85 kvadratmeter ved nogle træer. Jeg høstede 3-4 stor sække. Flyvehavren er sikkert ikke helt væk, så der skal nok holdes øje med det de kommende år, før det er udryddet, siger han.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk