24. februar 2020
Jesper Wung-Sung fortalte om sit forfatterskab ved besøget i Pakhuset. Han havde medbragt en række af sine bøger. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Jesper Wung-Sung fortalte om sit forfatterskab ved besøget i Pakhuset. Han havde medbragt en række af sine bøger. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skyldfølelse i novelle: Forfatter solgte sin søster for en kasse øl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skyldfølelse i novelle: Forfatter solgte sin søster for en kasse øl
Odsherred - 07. november 2018 kl. 07:54
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Erindrings-stof med traumer og skyldfølelser er vigtige ingredienser i en god novelle, fortalte den prisbelønnede forfatter Jesper Wung-Sung, da han tirsdag gæstede litteratur-festivalen Odsherred læser og holdt et stærkt underholdende foredrag for unge i Pakhuset i Nykøbing Sjælland og på Odsherreds Gymnasium i Asnæs.

Ligesom i sine skarpt skårne noveller (debut med »To ryk og en aflevering« i 1998) formår Jesper Wung-Sung i sine foredrag at sætte scenen øjeblikkeligt, så billeder vælter frem i vores indre biografer.

Skyldfølelsen skinner igennem i en novelle, som han læste fra samlingen »Lynkinser«. Om dengang han, som øl-hungrende teenager i Marstal på Ærø solgte sin lillesøster til originalen Tykke Gert for en kasse øl, under påskud af at hun skulle opleve pop-idolerne Duran Duran give koncert på Havnen i Marstal, og at Gert havde billetterne.

- Min søster stak af, da hun fandt ud af, at det var snyd, og at jeg havde solgt hende for en kasse øl. Tykke Gert løb efter og råbte »Ha, jeg har købt dig af din grimme storebror. Nu er du min«, oplæste Jesper Wung-Sung.

- Min søster har tilgivet mig. Og Gert har fået bogen, og han er stolt af at være med i den og deler den ud til vennerne. På den måde kan litteratur også skabe noget godt, lød det med tør humor.

I novellen »Hovedet« skriver Jesper Wung-Sung en David og Goliat-historie om oplevelser i frikvartererne i 1. klasse, hvor skolegården var præget af psykopatisk terror fra øretæve-svingende 9. klasse-elever.

- I min historie sejrer den lille over den store. Litteraturen kan tage hævn, mente Wung-Sung.

Han blev i 2017 hædret med De Gyldne Laaurbær for sin slægtsroman »En anden gren«, der bygger på historien om hans kinesiske oldefar.

Folkeskoler og friskoler, musikskole, gymnasium, biblioteker, kulturhuse, kirker, Vig Bio, Odsherred Teater, Ung i Odsherred, Museum Vestsjælland, Nordvestnyt og sn.dk er med i Odsherred læser.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk