27. juni 2019
Der bliver ikke tale om at skære i midlerne til flygtningebørn i daginstitutionerne. Foto: Lars Kimer
Der bliver ikke tale om at skære i midlerne til flygtningebørn i daginstitutionerne. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skrotter besparelse på flygtningetilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skrotter besparelse på flygtningetilbud
Odsherred - 17. januar 2019 kl. 17:18
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var udbredt enighed i børne- og uddannelsesudvalget, da medlemmerne forleden afviste at spare på de midler, der er afsat til kommunale dagtilbud til flygtningebørn. Forvaltningen havde indstillet, at udvalget tog stilling til hvor stor en del af de 600.000 kroner, der er afsat til området skulle omprioriteres og bruges andre steder.

arrow Læs også: Færre ressourcer til flygtningebørn

Svaret er et stort rundt nul, meddeler udvalgsformand Søren With (S).

- Den tidlige indsats er så vigtigt et område, at det vil vi ikke spare på. Og det var der enighed om bordet rundt. Det er så vigtigt i forhold til, hvordan man kommer videre i skolen. Men vi har bedt administrationen om at komme med en model for det vi kalder pris gange mængde. De seneste år har man haft en pulje, som blev ganget ud på antallet af børn, så institutionerne nogle år har fået 15.000 andre år 21.000 pr. barn, forklarer han.

I 2018 var der 80 flygtningebørn, som modtog midler fra puljen. Det samlede antal flygtningebørn i kommunale og private dagtilbud i Odsherred Kommune er faldende, men det forventes alligevel, at der i 2019 vil være 25 procent børn med enten flygtninge- eller indvandrerbaggrund i dagtilbuddene i Odsherred Kommune.

Flygtningemidlerne blev vedtaget og indført i 2016, hvor de kommunale dagtilbud skulle tilføres midler i forbindelse med den ekstra indsats, der skulle foregå overfor to-sprogede børn i dagtilbud.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk