7. juni 2020
Nu kommer der også to-delte skraldespande ved Odsherreds mange sommerhuse.
Nu kommer der også to-delte skraldespande ved Odsherreds mange sommerhuse.
Foto: Claus Starup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skraldet i sommerhuset skal sorteres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skraldet i sommerhuset skal sorteres
Odsherred - 20. september 2019 kl. 19:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Odsherred: Fra den 1. oktober går man i gang med at udskifte skraldespandene i de godt 24.000 sommerhuse, der er i Odsherred Kommune. Byrådet skal på møde i næste uge tage endelig stilling til, om et regulativ for husholdningsaffald, som omhandler indførelse affaldssortering for sommerhusejere. Regulativet har været sendt i høring i fire uger, men der er ikke indkommet indsigelser mod det, så det forventes, at blive vedtaget.

- Mange sommerhusejere har på sommerhusmøder allerede efterspurgt affaldssortering - og måske endda endnu mere, end den vi nu indfører, siger afdelingsleder Jørgen Eriksen fra Odsherred Kommune.

Sommerhusene får en 240 liter spand med skillerum med plads til mad- og restaffald - præcis som helårsboligerne har det allerede.

- Vi skal leve op til de nationale mål for genanvendelse, og så betyder det meget for os, som landets suverænt største sommerhuskommune, at vi også får sommerhusene med, siger Jørgen Eriksen.

Sommerhusejerne får fremadrettet afhentet skrald ugentligt i juni, juli og august. Resten af året bliver der kun hentet skrald hver 14. dag i sommerhusområderne.

- Vi vil gerne arbejde videre og udvide affaldssorteringen i kommunen, men nu skal vi lige samle erfaringer med madaffaldet og have det godt i gang først, siger Jørgen Eriksen.

Ændringer i affaldssorteringer kan være et følsomt emne, men Jørgen Eriksen frygter ikke et væld af klager i den forbindelse.

- Vi forventer mange henvendelser og spørgsmål. Om hvad der skal sorteres, og hvor spandene kan stilles. Men de spørgsmål er vi klar til at tage imod ved telefonerne, lover Jørgen Eriksen.

hen

Nu åbner svømmehaller og fitnesscentre op igen. Er du bekymret for øget smittefare med Covid-19 de pågældende steder ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk