22. oktober 2021
Elever i hele landet har torsdag deltaget i skolevalget, hvor de fik lov til at prøve kræfter med stemmesedler og stemmebokse. Her er det på Fårevejle Skole. Foto: Helene Nielsen.
Elever i hele landet har torsdag deltaget i skolevalget, hvor de fik lov til at prøve kræfter med stemmesedler og stemmebokse. Her er det på Fårevejle Skole. Foto: Helene Nielsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolevalg: Ny Borgerlige vinder i Vig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolevalg: Ny Borgerlige vinder i Vig
Odsherred - 14. oktober 2021 kl. 20:42
Af Helene Nielsen

Odsherred: Stod det til skoleleverne i 8. og 9. klasse på Odsherred Kommunes skoler, så står Radikale Venstre til et usædvanlig godt valg med 11,8 procent af de unges stemmer. Socialdemokratiet får 31,9 procent af stemmerne, Konservative får 9,6 procent af stemmerne, Venstre får 8,7 procent, SF får 8,7 procent, Liberal Alliance får 7,9 procent, DF får 6,6 procent, Ny Borgerlige får 4,4 procent, Veganerpartiet får 3,9 procent, Alternativet får 3,1 procent, Enhedslisten får 3,1 procent og Kristendemokraterne har fået 0,9 procent af elevernes stemmer.

Ser man på de enkelte skoler, kan man for eksempel på Nørre Asmindrup Friskole se at stemmerne som det eneste sted er ligeligt fordelt med 50 procent til rød og blå blok. Veganerpartiet får ikke færre end 11,5 procent af stemmerne fra elever i Nørre Asmindrup.

Vig Skole er kommunens eneste skole, hvor blå blok vinder valget stort. Her får blå blok 56,4 procent af elevstemmerne, mens rød blok får 43,6 procent. Ny Borgerlige er skolens mest populære parti med 17,9 procent af stemmerne.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk